Copy

15.marts 2023


Foråret er på vej, og vi går den lysere tid i møde. Årstiden skaber for mange mere energi i hverdagen, og vi får lyst til at være mere ude i det fri.

I mine mange samtaler med både nye og erfarne ledere/chefer oplever jeg ofte behovet for at stille spørgsmål om, hvordan lederen sørger for at holde pause og restituere sig. Det er fortsat sådan, at mange erkender, at de ikke sørger nok for eller er bevidste om vigtigheden af en god pausekultur for dem selv og medarbejderne.

Det er uhensigtsmæssigt at undlade pauser og restitution, hvis I ønsker en arbejdsplads, som er produktiv, leverer god kvalitet og er sund for både ledere og medarbejdere. Pauser kan fx være at gå på toilettet, når man er trængende. Få nok at drikke og spise i løbet af dagen. Sikre fællesskabende pauser som at spise frokost sammen med kollegaer eller medarbejdere. Tage overtøj på og gå en rask tur rundt om bygningen efter frokost eller mellem et par møder..

Det er forskelligt hvor mange, hvor lange og hvilken slags pauser, vi har brug for. Det afhænger af, hvad vi arbejder med og af, hvem vi er. Dog er det vigtigt med en god dialog og planlægning, så I får en god pausekultur hos jer.

I følge psykolog Henrik Tingleff vil tre minutters pause til hjernen reducere indholdet af stresshormonet adrenalin med 30%. Ved at trække vejret dybt eller have sunde relationer med andre i de tre minutter reduceres indholdet af adrenalin med 50%.

Derfor bidrager en god pausekultur til forebyggelse af mistrivsel og mental slagside både hos ledere og medarbejdere. Vil du vide mere om pauser og restitution så læs fx mere hos BFA

Skab mere fokus i dit arbejde og hold gode pauser


Jeg afprøver selv for tiden en anden måde at arbejde og holde pauser på. Det handler om Pomodoro teknikken, der oprindeligt er fra Italien og udviklet af Francesco Cirillo. Som studerende havde han store problemer med at koncentrere sig om sine studier. Derfor brugte han et køkkenstopur formet som en tomat til at styre tiden med. Pomodoro er det italienske ord for tomat deraf navnet.
 

Hvad går Pomodoro teknikken ud på?
Metoden går ud på, at du udvælger dig en opgave, som du vil arbejde fokuseret på. Så stiller du et stopur til at ringe om 25 minutter, og i den periode fokuserer du kun på den ENE opgave, som du har sat dig for at arbejde på. Når stopuret ringer, holder du 5 minutters pause.
Du gentager 25 minutters arbejde og 5 minutters pause, i alt 4 runder hvorefter du tager en pause på 15-30 minutter.
Hvis du mister fokus mere end 3 gange, så forlad opgaven og gør noget andet.
 

Hvorfor virker Pomodoro teknikken?
Fordi den hjælper dig til at finde fokus og holde fast i opgaven. Dine dårlige vaner med at shift-taske og multitaske erstattes af gode vaner med single-tasking og fokuseret arbejde i bestemte tidsintervaller. Længden på de 25 minutter er til at overkomme for de fleste. Læs mere her

Danmarks Mentale Sundhedsdag 

Vidste du, at Velliv Foreningen støtter arbejdspladser med op til 10.000kr. til Danmarks Mentale Sundhedsdag i uge 41 2023?

Skal I være med, og skal vi evt. samarbejde om en workshop i uge 41 2023?
Læs mere om hvilke workshops jeg udbyder i denne uge indenfor de 3 temaer arbejdsglæde, samarbejde og stress:

Arbejdsglæde: Sammen skaber vi arbejdsglæde og forebygger lederstress i arbejdsfællesskabet. Læs mere her

Samarbejde: Samarbejde, ligestilling og trivsel i arbejdsfællesskabet. Læs mere her

Stress: Vi tager forebyggelse og stress alvorligt. Læs mere  her

Måske tænker du, at der er lang tid til oktober, men det er nu altid godt med lidt langtidsplanlægning og få aftalt en dato, hvor vi kan mødes. Der åbnes for ansøgninger først i april, og jeg hjælper gerne med at udforme en ansøgning sammen med jer.

Tak fordi du gav dig tid til at læse nyhedsbrevet! 

Ring til GLIFBERG PROCESSER på mobil 20213515 eller send en mail til kontakt@glifbergprocesser.dk, så finder vi ud af, hvad der er behov for at arbejde videre med i jeres arbejdsfællesskab.
 
Bedste hilsner
Birgitte 

Din professionelle ledelsesrådgiver og proceskonsulent som arbejder med at skabe bro mellem forskning, data og praksis, der fremmer et sikkert og sundt arbejdsmiljø for alle. 

Du kan læse de tidligere nyhedsbreve her
Følg med på Facebook, hvor GLIFBERG PROCESSER fortæller om arbejdsfællesskaber
Følg GLIFBERG PROCESSER på Twitter
Læs mere om GLIFBERG PROCESSER på hjemmesiden
Kontakt GLIFBERG PROCESSER her
Følg GLIFBERG PROCESSER på Instagram
LinkedIn
Copyright © 2023 GLIFBERG PROCESSER.

Ønsker du at ændre dine nyhedsbreve?
Du opdaterer dine oplysninger eller slettes fra listen her






This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GLIFBERG PROCESSER · Gunnekær 28 · Rødovre 2610 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp