Copy

NYHEDSBREV 7-2021           Klik for på se nyhedsbrevet online

Der har været fuld damp på!

 

Kommunal - og Regionsrådsvalg 2021

Kommunal- og regionsrådsvalget den 16.november er vel overstået, og mange af landets borgere har heldigvis været forbi stemmeboksene og sat deres kryds. På de regionale- og kommunale arbejdspladser er de nyvalgte politiske ledelser i Regionsrådene og Kommunalbestyrelserne klar til at tage over for perioden 2022-2025. Det bliver spændende at følge, hvilket politisk fokus der vil være på arbejdsmiljøet de kommende fire år i regioner og kommuner.

For mit eget vedkommende resulterede kommunalvalget 2021 i en plads i Kommunalbestyrelsen i Rødovre Kommune og med en udvalgspost i Økonomiudvalget og Beskæftigelsesudvalget.

 

Ny hjemmeside er klar

Stylize v.Heidi Sinnet er min kreative sparringspartner og min hoffotograf. Heidi forstår at fange mig i nuet, når jeg får taget billeder i naturen, hvor jeg føler mig mest fri. Heidi har hjulpet mig med at give min hjemmeside en makeover, og den er nu klar til at se dagens lys. Se min nye hjemmeside her.

Du er meget velkommen til at give feedback på min nye hjemmeside. Hvis du leder efter noget, som ikke er nævnt på hjemmesiden, så sig endelig til. Måske kan jeg hjælpe alligevel. Skriv eller ring gerne til mig.

 

Danmarks Mentale Sundhedsdag i uge 41

Som jeg skrev i sidste nyhedsbrev, skulle jeg afholde en temadag, som var støttet af Velliv Foreningen.

Det blev en vellykket dag, og som centerleder for Socialt Udsatte i Næstved Kommune Anne-Mette Kistrup skrev på LinkedIn: 

"Vi var en af de heldige arbejdspladser🙌 Igen i år kunne man søge Velliv Foreningen om støtte i forbindelse med “Danmarks Mentale Sundhedsdag”.
Vores MED- udvalg havde planlagt en temadag som Birgitte Glifberg faciliterede på fornemmeste vis for os 💥💥
Dagen havde fokus på kommunikation og dialog, hvordan skaber vi god feedback-kultur, psykologisk tryghed og godt kollegaskab med afsæt i forskningsprojektet “En oplyst anerkendelsesrejse”.
Det var en fantastisk dag med god læring, nye input og skønt selskab 🌟🌟
Jeg glæder mig så meget til det videre arbejde i MED-udvalget". Jeg arbejder jo med at bygge bro mellem forskning og praksis. Derfor er det dejligt at få så god en tilbagemelding fra en kunde. Jeg glæder mig over at mit bidrag, læringsmiljøet og facilitering af dagen opleves og er brugbart for ledelsen og medarbejderne - også når de skal tilbage til arbejdspladsen og arbejde videre med at skabe et sundt og sikkert arbejdsmiljø for alle.

Husk du altid er velkommen til at kontakte mig for sparring og inspiration til, hvordan I kan arbejde med fx MEDudvalget, sundt arbejdsmiljø og arbejdsfællesskabet. Der er også mulighed for at søge op til 50.000 kr. til lidt større lokale projekter i Velliv Foreningen, som vil fremme mental sundhed på arbejdspladsen. Dette gælder for private arbejdspladser. Læs mere her 
Der er ansøgningsfrist 21. april 2022 kl. 23.59. Svar kan forventes medio september 2022.

 

Smittetallet stiger og flere arbejder hjemme

Der er en bekymrende stigning af smittede med corona igen, og flere arbejdspladser har derfor åbnet op for mere hjemmearbejde. Der kan være forskellige oplevelser og behov for den enkelte medarbejder, når der skal være mere hjemmearbejde for en periode.
HK har derfor udarbejdet 7 gode råd til hjemmearbejde som leder og medarbejder kan have glæde af at kende til. Læs med her


 

Har jeres arbejdsplads også behov for at forebygge sygefravær og nedbringe jeres høje sygefravær?


Så kan du stadig søge puljemidler til et projekt på din arbejdsplads nu og frem til torsdag den 14. januar 2022 kl. 12:00.

Puljen har til formål at nedbringe sygefraværet på offentlige arbejdsområder med et højt sygefravær, eller hvor arbejdsopgaverne gør, at arbejdsmiljøet er særligt belastet. Puljen skal således understøtte målrettet og systematisk arbejde med nedbringelse af højt sygefravær. Der er nu åbnet for ansøgninger til puljen, læs mere her

Jeg hjælper gerne med at udarbejde ansøgningen og også bistå med konsulenthjælp undervejs i projektperioden. Særligt ift. Indsatsmodellen og den fokuseret forebyggelsesdel, hvor trivsel, kerneopgaven og arbejdsmiljø er vigtige indsatser.

Følgende arbejdsområder inden for stat, regioner og kommuner kan søge midler fra puljen:
  • Politi (stat)
  • Beredskab (stat, regioner og kommuner)
  • Fængsler (stat)
  • Hospitaler (regioner)
  • Psykiatri (regioner)
  • Døgninstitutioner (kommuner og regioner)
  • Daginstitutioner (kommuner)
  • Undervisning (kommuner)
  • Erhvervsskoler (stat)
  • Ældreplejen (kommuner)
Ansøgninger skal sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering via styrelsens tilskudsportal. 

 

Nu er det snart juleferie

Julen står for døren, og så er det tid til at drosle ned. Her kommer et par gode råd:
Sørg for at holde kalenderen fri for møder, de sidste par dage, inden du går på ferie. Så du kan nå at få ryddet op i mails og evt. bunker på skrivebordet.
Sørg for at blokere din kalender de første par dage efter din ferie, så du kan starte stille og roligt op efter en velfortjent ferie. At starte første dag med møder bidrager til, at du på et splitsekund er tilbage i højt gear på arbejdspladsen. Kroppen har nærmest glemt, at du lige har holdt fri for at restituere dig, hvis du starter ud med 100 meters løb på ingen tid. Det er en uhensigtsmæssig måde at passe godt for dig selv - og dine kollegaer.

Kom sikkert ind i det nye år. Vi ses i 2022.

 

Bedste hilsner
Birgitte
 
 
Din ledelsesrådgiver og arbejdsmiljøkonsulent som arbejder med at skabe brobyggende arbejdsmiljørådgivning mellem forskning og praksis, der fremmer et sikkert og sundt arbejdsmiljø for alle.
Jeg hjælper jer med en dialogbaseret arbejdspladsvurdering (APV).

Giv et kald på mobil 20213515 eller send en mail på kontakt@glifbergprocesser.dk så finder vi ud af, hvad der er behov for at arbejde videre med i jeres arbejdsfællesskab.

 
Tak for at du gav dig tid til at læse Nyhedsbrevet!
Følg GLIFBERG PROCESSER på Twitter
Følg med på Facebook, hvor GLIFBERG PROCESSER fortæller arbejdsfællesskaber
Læs mere om GLIFBERG PROCESSER på hjemmesiden
Kontakt GLIFBERG PROCESSER her
Følg GLIFBERG PROCESSER på Instagram
LinkedIn
Copyright © 2021 GLIFBERG PROCESSER, All rights reserved.

Vores email er:
kontakt@glifbergprocesser.dk

Ønsker du at ændre dine nyhedsbreve?
Du kan opdatere dine oplysninger eller slettes fra listen her.

 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GLIFBERG PROCESSER · Gunnekær 28 · Rødovre 2610 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp