Copy
Lue uutiskirje selaimessa.
Kuva: Linda Manner

Tervehdys Hyvän sään aikana -uutiskirjeen lukija!

Onko uskonnoista ilmastomoraalinvartijoiksi?

Pariisin vuoden 2015 ilmastokokouksen alla maailman suuret uskonnot julkaisivat ilmastolinjauksia. Esimerkiksi paavi Franciscus kehotti ”ekologiseen kääntymykseen” ja Rabbien kirje ilmastosta patisti "ponteviin ilmastotoimiin".

Tänä keväänä myös Suomen evankelis-luterilainen kirkko julkaisi oman energia- ja ilmastostrategiansa. Ympäristöasiantuntijat ovat kiitelleet kirkon strategiaa kunnianhimoisista tavoitteista ja konkreettisista keinoista. 

Abrahamilaisissa uskonnoissa ympäristökeskustelu on kuitenkin kytenyt jo pidemmänkin aikaa. Uusimmassa jutussamme toimittajat Erkki Mervaala ja Sanni Harmanen tarkastelevat maailman eri uskontojen suhtautumista ilmastoon ja ympäristöön. Myös kirkkojen huoli kuuluu nyt kovempaa kuin koskaan aiemmin. 
 
Pääset lukemaan Uskon asia -artikkelin tästä.

Kuva: Linda Manner
Miten ilmaston puolesta saa lakkoilla?

Keskiviikkona 6. maaliskuuta eduskuntatalolla järjestettiin ilmastomielenosoitus, jossa kansalaisaktivistit kiipesivät eduskuntatalon pylväisiin ja ripustivat sinne välittömiä ilmastotoimia vaativan banderollin. Eduskunnassa asiasta nousi erikoinen haloo, jossa huomio vietiin itse asiasta tekotapaan.

Hyvän sään aikana -toimittajat Samuli Niinivuo ja Erkki Mervaala pohtivat kommentissaan, ovatko eduskunnan pylväät tärkeämpiä kuin ilmastonmuutos.

Saman viikon perjantaina Sipilän hallitus erosi, koska sote-uudistus ei päässyt maaliin. Osoittaisiko kukaan mieltään soten puolesta? Entä voisiko ilmastonmuutos kaataa hallituksen?

Lue Pyhät pylväät ja tolkun mielenosoitus tästä.
Seuraa meitä Instagramissa!
Hyvän sään aikana on myös Instagramissa! Julkaisemme instassa muun muassa kuvia kulissien takaa ja videotunnelmia tapahtumista. Maaliskuussa annoimme Tampereen Sammon keskuslukion viestintälinjalaisille vapaat kädet toteuttaa sisältöjä Instagramiimme. Nuorten omat ajatukset löytyvät instasta Lukioyhteistyö-linkin takaa.

Löydät meidät nimellä @hyvansaanaikana

Suosittelemme myös

Ilmastobarometri 2019: Maanantaina julkaistu Ilmastobarometri 2019 paljasti odotetusti, että ilmastoasiat ovat nyt kartalla täysin eri volyymillä kuin edellisessä barometrissä neljä vuotta sitten:

  • 70 % vastanneista suomalaisista haluaa ilmastonmuutoksesta tulevan vaalikauden kärkiteeman.
  • 83 % on sitä mieltä, että ilmastonmuutoksen hillitsemisellä on kiire.
  • 41 % on jo muuttanut omaa arjen toimintaansa ilmastonmuutoksen vuoksi.
Nuorisobarometri 2018: Viikko sitten julkaistu nuorisobarometri paljastaa, että kolme neljästä nuoresta kokee joko melko tai erittäin suurta turvattomuutta ilmastonmuutoksesta. Samalla nuorten kiinnostus politiikkaan on ollut tasaisessa kasvussa. Helsingin Sanomat kysyi eduskuntavaaliehdokkailta, miten he vastaavat nuorten huoleen. Mitä päättäjät ovat valmiita tekemään, ja onko tarpeeksi tehty?

Kansainvälinen ilmastolakko: Nuorten ääni kuului lujaa myös viime perjantaina kansainvälisessä ilmastolakossa, johon osallistuttiin Greta Thunbergin innoittamana ympäri maailmaa. Myös eri puolilla Suomea tuhannet koululaiset jättivät koulupäivänsä väliin. Tältä näytti Helsingissä.
Toivotamme hyviä lukuhetkiä!

Terveisin,

Hyvän sään aikana -toimitus

Haluatko olla vastaanottamatta kirjettämme? Voit lopettaa tilauksen tästä.

Email Marketing Powered by Mailchimp