Copy
Fakulteta za organizacijske študije, Ulica talcev 3, 8000 Novo mesto                                           Razvijamo vašo ustvarjalnost.

E-novice (december 2018)  

Letnik: 10    Številka: 6       

SLAVNOSTNA AKADEMIJA FOŠ 2018


V sredo, 19. decembra, smo v Hotelu Šport na Otočcu zabeležili ključni dogodek leta, Slavnostno akademijo FOŠ, s katero smo obeležili 10 let obstoja fakultete. Prireditev je s kulturnim pridihom izbranih pesmi slovenskih pesnikov povezoval g. Pavle Ravnohrib, svoj prispevek k slavnostnemu praznovanju pa so podali izbrani govorniki. Nagovoru dekana, prof. dr. Borisa Bukovca so sledili govori g. Boštjana Groblerja, podžupana Mestne občine Novo mesto, prof. dr. Francija Demšarja, direktorja Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu in g. Marka Lotriča, predsednika Slovenskega združenja za kakovost in odličnost.
Dogodek je nadgradila slavnostna podelitev diplomskih listin 10 diplomiranim organizatorjem in organizatoricam, 3 magistrom in magistricam menedžmenta kakovosti ter 4 doktorjem in doktoricam znanosti. Razglasili smo tudi Tim odličnežev leta 2018, katerega sestavljajo najboljši študenti, diplomanti, zaposleni in zunanji sodelavci, ki prejmejo priznanje odličnosti za svoje dosežke v preteklem študijskem letu.
Praznovanje smo zaključili s prijetnim druženjem in pogostitvijo s torto, s čimer smo obeležili praznovanje 10. rojstnega dne fakultete. 
 
Utrinke si lahko gledate na spletni strani: http://www.fos-unm.si/si/novice/?id=10521

TRADICIONALNI DECEMBRSKI BOWLING

Letošnji tradicionalni bowling se je odvil 11. decembra pri Dolenj'cu. Na bowlingu skupaj s FINI in VŠ GRM je naše vrste branila tudi FOŠ ekipa. Ker je važno sodelovati, ne vemo kdo je bil najboljši. Vsekakor se soorganizatorjem in udeležencem se zahvaljujemo za sodelovanje.

V sredo, 14. novembra smo pridobili novega doktorja znanosti Milana Simončiča. SVojo doktorsko disertacijo z naslovom Model vključevanja zunanjih deležnikov v izvajanje družbeno odgovornih načel jedrskih elektrarn  je pripravil pod mentorstvom prof. dr. Gordane Žurga.

Ob veselem dogodku mu čestitamo in želimo veliko uspehov naprej.
ZAGOVORI DIPLOMSKIH NALOG

V torek, 4. decembra smo imeli tri zagovore diplomskih nalog.
 
Prva je svojo diplomsko nalogo z naslovom Merjenje stopnje čuječnosti med zaposlenimi na fakulteti v jugovzhodni Sloveniji zagovarjala Katja Urajnar. Pripravila jo je pod mentorstvom izr. prof. dr. Annmarie Gorenc Zoran.

Gašper Gregorčič je zagovarjal svojo nalogo z naslovom 
Vodenje kot dejavnik kakovosti in poslovne odličnosti v podjetju Papiroti, ki jo je pripravil pod mentorstvom prof. dr. Borisa Bukovca.

Kot zadnja je svojo nalogo z naslovom Poslovni bonton kot dejavnik poslovne uspešnosti zagovarjala Mateja Besednjak. Izdelala jo je pod mentorstvom mag. Iris Fink Grubačević.

Četrtek, 6. december je bil poseben dan za Damjano Novak, saj je zagovarjala svojo diplomsko nalogo z naslovom Spremembe v poslovanju transportnega podjetja po vpeljavi programa za sledenje vozil, ki jo je pripravila pod mentorstvom dr. Beti Godnič.

Vsem čestitamo in želimo obilo ustvarjalnih dosežkov tudi v prihodnje.
NOVA ŠTEVILKA REVIJE
IZZIVI PRIHODNOSTI
 
Izšla je četrta številka revije Izzivi prihodnosti, ki obsega tri članke in si jo lahko preberete  na naši spletni strani.

Obilo novih spoznanj ob branju vam želimo.
NOVA ŠTEVILKA REVIJE RUO

V decembru je izšla še zadnja letošnja številka Revije za univerzalno odličnost. V njej predstavljamo šest novih člankov. Vabimo vas k branju na naši spletni strani.

Prijetno branje!
NAPOVEDUJEMO
Foto: Shutterstock

ZIMSKA ŠOLA 2019: POSLOVNI COACHING

Zimska šola 2019 je namenjena vsem študentom, ki si želijo hitreje napredovati, pridobiti ECTS kreditne točke izven svojih matičnih zavodov ter mentorjem delovne prakse z namenom pridobivanja kompetenc iz poslovnega coachinga. Z zimsko šolo želimo prispevati k promociji FOŠ, izboljšati zadovoljstvo naših študentov ter povečati njihovo pripadnosti fakulteti. Prav tako želimo povečati vpetost fakultete v okolje in spodbuditi njeno sodelovanje s strokovnjaki iz gospodarstva in negospodarstva kot tudi s sorodnimi visokošolskimi zavodi.

Udeleženci bodo s popolno udeležbo in izdelavo ter zagovorom seminarske naloge vrste poslovnega coachinga v matični organizaciji lahko pridobili tudi mednarodni INLPTA certifikat coacha praktika.

V Zimski šoli 2019 se bodo prepletala najsodobnejša teoretična spoznanja številnih predavateljev kot tudi najnaprednejše praktične rešitve, ki jih organizacije uporabljajo na svoji poti do kakovosti in odličnosti. Ker bo v Zimski šoli ključen poudarek na pridobivanju praktičnih znanj na podlagi praktičnih študij primerov matičnih organizacij smo prepričani, da bodo udeleženci Zimske šole izboljšali tudi svoje napredovanje in zaposljivost.

Obveščamo vas, da bosta referat in knjižnica, zaradi kolektivnega dopusta, med 21. 12. 2018 in 6. 1. 2019 ZAPRTA.

Za vas bomo zopet dosegljivi 7. januarja 2019.

Želimo vam lepe in prijetne praznike.

Copyright © 2018 Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu.
 
FOŠ e-novice izdaja vodstvo Fakultete za organizacijske študije v Novem mestu praviloma vsak mesec. S FOŠ e-novicami želimo izboljšati informiranje članov akademskega zbora in vseh ostalih notranjih in zunanjih sodelavcev fakultete. Prejemniki FOŠ e-novic so vsi člani akademskega zbora, študenti in ostali posamezniki, ki so izrazili pripravljenost za sodelovanje s fakulteto. 

Urednica: Vesna Grabnar

Naš elektronski naslov:
info@fos-unm.si

Ne želite prejemati naših novic?
Lahko posodobite svoje nastavitve ali se odjavite s seznama.


This email was sent to <<Elektronski naslov>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu · Ulica talcev 3 · Novo Mesto 8000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp