Copy
Fakulteta za organizacijske študije, Ulica talcev 3, 8000 Novo mesto                                           Razvijamo vašo ustvarjalnost.

E-novice (DECEMBER 2019)  

Letnik: 11       Številka: 8  

SLAVNOSTNA AKADEMIJA FOŠ 2019

V sredo, 18. decembra, smo v Hotelu Šport na Otočcu zabeležili ključni dogodek leta, Slavnostno akademijo FOŠ. Prireditev je povezovala Irena Potočar Papež, svoj prispevek k slavnostnemu praznovanju pa so podali izbrani govorniki. Nagovoru dekana, prof. dr. Borisa Bukovca je sledil govor g. Bojana Kekca, podžupana Mestne občine Novo mesto. Za njim je dobil besedo zasl. prof. dr. Milan Ambrož.
Za glasbeno poživitev je poskrbela Glasbena šola Lipičnik z godalnim kvartetom.
Dogodek je nadgradila slavnostna podelitev diplomskih listin osmim diplomiranim organizatorjem in organizatoricam, štirim magistrom in magistricam menedžmenta kakovosti ter šestim doktorjem in doktoricam znanosti. Razglasili smo tudi Tim odličnežev leta 2019, katerega sestavljajo najboljši študenti, diplomanti, zaposleni in zunanji sodelavci, ki prejmejo priznanje odličnosti za svoje dosežke v preteklem študijskem letu.

Praznovanje smo zaključili s prijetnim druženjem s pogostitvijo.

PREDSTAVITVENI FILM O FOŠ
 
Sporočamo vam, da je NAKVIS objavil kratke predstavitvene video vsebine fakultet v Sloveniji, med drugim tudi naše fakultete. 
 
Vabljeni k ogledu.
ZAGOVOR DIPLOMSKE NALOGE

5. decembra 2019 je Simon Pavlin zagovarjal svojo diplomsko nalogo z naslovom "Kovčing za menedžerje in poslovne time". Izdelal jo je pod mentorstvom doc. dr. Marije Turnšek Mikačić. 
ZAGOVOR MAGISTRSKE NALOGE
 
Četrtek, 5. december, je bil poseben dan tudi za študenta 2. stopnje Roberta Ajdiča, ki je pod mentorstvom prof. dr. Roberta Vodopivca izdelal magistrsko nalogo z naslovom "Certificiranje gradbenih proizvodov na globalnih trgih".
ZAGOVOR DOKTORSKE DISERTACIJE

Mihaela Rudar Neral je pod mentorstvom prof. dr. Uroša Pinteriča izdelala doktorsko disertacijo z naslovom "Vzdržnost upravljanja s pitno vodo v večjih slovenskih občinah".

Predstavila in obranila jo je v četrtek, 12. decembra. Ob tem dosežku ji iskreno čestitamo in želimo veliko raziskovalnih uspehov tudi v prihodnje.
ZAGOVOR DOKTORSKE DISERTACIJE
 
V ponedeljek, 16. decembra, je kot zadnji v letošnjem letu, svojo doktorsko disertacijo obranil Janko Plešnik. Izdelal jo je pod mentorstvom prof. dr. Borisa Bukovca, z naslovom "Pripadnost kot gradnik modela vodenja zaposlenih v osnovnih šolah".
 
Čestitamo in želimo obilo uspehov na nadaljnjih poteh.
IZZIVI PRIHODNOSTI

Pod novim uredništvom prof. Dr (PhD, ZDA) Annmarie Gorenc Zoran je izšla še zadnja letošnja številka revije Izzivi prihodnosti. Prinaša tri izvirne znanstvene članke, ki so jih prispevali Tatjana MlakarBüşra Demirelişçi, Vita Juknevičienė in Janko Plešnik.
REVIJA ZA UNIVERZALNO ODLIČNOST
 
Decembrska številka 8. letnika Revije za univerzalno odličnost prinaša kar osem znanstvenih člankov. 

Želimo vam obilo prijetnega branja in novih uvidov.
WELLy V NOVEM MESTU
 
Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu skupaj s sedmimi partnerji je v letošnjem letu v okviru programa Evropske Unije, Erasmus +, ključni ukrep 2 pridobila nepovratna sredstva za projekt WELLy: Introducing the job profile of a Manager for Work-Well.being to prevent and combat work-related stress (Project No 2019-1-SI01-KA202-060391).
V novembru 2019 je v Novem mestu, na fakulteti potekalo prvo mednarodno projektno srečanje, kjer so se sestali vsi partnerji projekta. Partnerji so se posvetili analizi prvim aktivnostim projekta in načrtovanju nadaljnjih korakov. Naslednje srečanje bo v maju 2020, na partnerski instituciji Psychometrics, Padova, Italija.
 
Več o projektu si lahko preberete tukaj

INTERNACIONALIZACIJA KOMPETENC ŠTUDENTOV FOŠ
 
Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu je v novembru 2019 uspešno pridobila sredstva na javnem razpisu Krajša in daljša gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na slovenskih visokošolskih zavodih 2019-2022. Odobren je bil projekt z naslovom »Internacionalizacija kompetenc študentov Fakultete za organizacijske študije v Novem mestu«, ki je usmerjen v vključevanje gostujočega tujega strokovnjaka v pedagoški proces na prvi (VS) in drugi stopnji (MAG) v obliki krajšega gostovanj na fakulteti. Projekt je usmerjen v zagotavljanja prenosa znanja iz tuje prakse, teoretičnega znanja in raziskovalne dejavnosti v izobraževalne procese na fakulteti.
 
Več o projektu preberite tukaj.

Obveščamo vas, da bosta referat in knjižnica, 

zaradi kolektivnega dopusta, 

med 20. 12. 2019 in 3. 1. 2019 ZAPRTA.


 

Za vas bomo zopet odprli vrata 6. januarja 2020.

Želimo vam lepe in prijetne praznike.

Copyright © 2019 Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu.
 
FOŠ e-novice izdaja vodstvo Fakultete za organizacijske študije v Novem mestu praviloma vsak mesec. S FOŠ e-novicami želimo izboljšati informiranje članov akademskega zbora in vseh ostalih notranjih in zunanjih sodelavcev fakultete. Prejemniki FOŠ e-novic so vsi člani akademskega zbora, študenti in ostali posamezniki, ki so izrazili pripravljenost za sodelovanje s fakulteto. 

Urednica: Vesna Grabnar

Naš elektronski naslov:
info@fos-unm.si

Ne želite prejemati naših novic?
Lahko posodobite svoje nastavitve ali se odjavite s seznama.


This email was sent to <<Elektronski naslov>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu · Ulica talcev 3 · Novo Mesto 8000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp