Copy
Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.

Rondetafelconferentie patiëntgerichte zorg voor ouderen in het ziekenhuis

De zorg in Belgische ziekenhuizen is vandaag nog onvoldoende afgestemd op het stijgend aantal oudere patiënten en de veranderende complexe zorgbehoeften. Wil jij mee nadenken over hoe een ziekenhuis zich beter kan organiseren om tegemoet te komen aan de noden en behoeften van ouderen? Dan is deze rondetafelconferentie de gelegenheid om jouw ervaring en deskundigheid te delen met professionals uit 50 Vlaamse ziekenhuizen en ouderen.

 Schrijf je hier in 
 

Bethanië lanceert podcastreeks 'Opgenomen'

Hoe kan je waardigheid en autonomie van patiënten garanderen tijdens een gedwongen opname of op een gesloten afdeling? Hoe kan je de drempel tussen hulpverleners en patiënten verkleinen? Hoe praat je met kinderen over de opname van mama of papa? Verneem het in de podcast van PC Bethanië.

 Beluister de podcast 
 

Lees nu Zorgwijzer 89

De eerste Zorgwijzer van het nieuwe decennium is van de drukpersen gerold. Lees nu artikels over 30 jaar LUCAS (het centrum voor zorgonderzoek en consultancy van de KU Leuven), de richtlijn rond klachtenbehandeling in een woonzorgcentrum, het klinisch labo in tijden van ziekenhuisnetwerken, ...

 Alle artikels op zorgwijzermagazine.be 
 

AZ Jan Palfijn Gent behaalt internationaal kwaliteitslabel NIAZ-Qmentum

Bij het AZ Jan Palfijn Gent zal binnenkort het NIAZ-Qmentum kwaliteitslabel aan de gevel prijken. Het NIAZ-label garandeert patiënten, bezoekers en doorverwijzers dat het ziekenhuis een veilige en goed georganiseerde zorginstelling is. 

 Proficiat aan alle medewerkers! 
 

Video: In de zorg - uit de zorgen

Het project 'In de zorg - Uit de zorgen' van Familiehulp en partners wil vluchtelingen actief ondersteunen op de arbeidsmarkt en hen helpen om een job te vinden in de zorgsector. Tijdens dialoogtafels werden bewoners van opvangcentra voor asielzoekers en mensen in de zorg samengebracht.

 Bekijk hier de video 
 

Op de agenda

DSM under scrutiny why we need to be cautious and how to use it (nevertheless)? (Brussel, 05/03)
'Goed oud worden met dementie: een kwestie van zinzorg? (Leuven, 22/04)
Zomercursus ethiek in de dementiezorg (Leuven, 07/07 - 10/07)
color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png
color-youtube-48.png
color-instagram-48.png

Zorgnet-Icuro groepeert en vertegenwoordigt zorgorganisaties uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiële en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg.


Copyright © 2020 Zorgnet-Icuro.
Alle rechten voorbehouden.


www.zorgneticuro.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven.