Copy
Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.

Zaterdag nieuwe webinar De ZorgSamen

We zijn al twee maanden in de ban van corona. Wie werkt in zorg en welzijn staat al weken in de frontlinie. Met alle daarbij horende stress en vermoeidheid. Maar ook hun partners, families en vrienden leven mee en helpen waar ze kunnen. Maar hoe doe je dat, je openstellen voor de steun uit je gezin of vriendenkring? Volg op 16 mei om 10 uur het gratis webinar met Peter Adriaenssens, Ilse De Pauw, Katleen Evenepoel en Kris Vanhaecht, en stel hen vooraf óf live jouw vragen.

 Klik hier voor meer info 

 

Dikke merci aan alle verpleegkundigen

Exact 200 jaar geleden, op 12 mei 1820, werd Florence Nightingale geboren. Die datum is nu onlosmakelijk verbonden met 'De Dag van de Verpleging'. Dat de verpleegkundigen van onschatbare waarde zijn voor onze samenleving bewijzen ze vandaag meer dan ooit. 
 

'Ontoerekeningsvatbaar' vanaf nu woensdag op Canvas

Woensdag start de vierdelige reeks 'Ontoerekeningsvatbaar' op Canvas. Tien geïnterneerde personen gaan de uitdaging aan om samen met een gerenommeerde artiest een kunstwerk te maken. Kunst als therapie. Vanaf 13 mei om 21.20 uur. Warm aanbevolen!

 Een nieuwe docu van Te Gek!? 
 

Webinar van Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen

De Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen lanceert de webinar: 'Afscheid, rouw en verlies in tijden van corona'. Hierin nemen experten Erik de Soir, Yvonne Denier en Liese Vijfeijken het woord.

 Bekijk de webinar 
 

Grote enquête onderzoekt hoe kinderen en jongeren coronacrisis ervaren

Verschillende kinderrechtenorganisaties slaan de handen in elkaar voor een grote corona-enquête bij kinderen en jongeren. Met de online enquête willen ze zoveel mogelijk kinderen en jongeren tussen 8 en 17 jaar bevragen over hun ervaringen en behoeften. 

 Naar de enquête 
 

Covid-19 Coronavirus - FAQ


We blijven de corona-actualiteit op de voet volgen. Onze Frequently Asked Questions bevatten de nieuwste informatie. Ook als u op zoek bent naar goede praktijken over communicatie, ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg,... bent u op deze pagina aan het goede adres.

 Naar de FAQ 
 

Hogeschool VIVES ondersteunt zorgverleners en burgers met maskpods

 

Hogeschool VIVES heeft i.s.m. Belgian Print Company een ecologisch maskerdoosje ontwikkeld. In die ‘maskpod’ kan je het gebruikte masker droog en luchtig bewaren. Het COVID-19 virus is na 24 uur namelijk niet meer ziekteverwekkend op karton, dit in tegenstelling tot plastic en metaal. Bovendien ademt karton en verlucht het masker beter, wat voordelig is ten opzichte van een plastic zakje.
> Bekijk ook dit filmpje
 
 Bestel maskpods 
 

Op de agenda

Alle vormingen en studiedagen van Zorgnet-Icuro voor de komende maand zijn uitgesteld. Als er een nieuwe datum wordt geprikt, kan u deze ontdekken op  
www.zorgneticuro.be/activiteiten
color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png
color-youtube-48.png
color-instagram-48.png

Zorgnet-Icuro groepeert en vertegenwoordigt zorgorganisaties uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiële en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg.


Copyright © 2020 Zorgnet-Icuro.
Alle rechten voorbehouden.


www.zorgneticuro.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven.