Copy
Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.

Maak er samen met ons een sprankelend nieuw jaar van!

 

Advies op kindermaat voor een fijne woon- en werkplek

Hoe maak je de bewoners en de medewerkers van een woonzorgcentrum gelukkig? Onze eigen adviescommissie heeft voor jou alvast enkele suggesties.  


 Lees meer… 
 

KCE-studie over verpleegkundige personeelsnormen

De bevraging van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg wil de evolutie nagaan van de inzet van verpleegkundigen, hun welzijn en hun mening over de kwaliteit van de patiëntenzorg in het voorbije decennium. 


 Lees meer… 
 

Proficiat AZ Delta met jullie JCI-kwaliteitslabel

JCI is een erkende Amerikaanse organisatie die internationale normen vooropstelt, om de zorg voor de patiënt in een ziekenhuis veilig en kwalitatief te laten verlopen. 


 Lees meer… 
 

HealthNest by MSD: deadline voor call for ideas is verlengd

HealthNest by MSD wil, samen met Zorgnet-Icuro en 15 andere partnerorganisaties, de beste initiatieven ter verbetering van de gezondheidswijsheid in België aanmoedigen en coachen. Waag vooralsnog je kans: de deadline van de call for ideas is verlengd naar 3 februari 2019.


 Lees meer… 
 

Geef je mening over 'hospital of the future'

In opdracht van de Vlaamse Overheid bereiden het Leuvens Instituut van Gezondheidszorgbeleid en de Vlerick Business School een brede bevraging voor over 'het ziekenhuis van de toekomst'. Het is belangrijk dat de bevraging niet alleen professionals uit de gezondheidszorg bereikt, maar ook gezonde mensen, jongeren, ouderen … 


 Lees meer… 
 

Afsluiter van Zot van ('t) Boeren

Het samenwerkingsproject Zot van (’t) Boeren is gestart in december 2016 met als doel de kloof tussen de geestelijke gezondheidszorg en de land- en tuinbouw te dichten. Vorige week kwamen 160 tuinbouwers, medewerkers uit gemeentelijke diensten en hulpverleners uit de GGZ samen om het project af te ronden. 


 Lees meer… 
 

Leesvoer nodig? 

Op zoek naar interessante eindejaarslectuur tijdens het wachten op de volgende gang van de kerstmaaltijd? Op www.zorgwijzermagazine.be vind je heel wat boeiende artikels over zorg en gezondheid. 


 Lees meer… 
 

Op de agenda


BEFEZO: beroepscongressen voor zorgkundigen (11/02: Hasselt, 28/02: Turnhout)
> Ergonomie in de thuiszorg (14/02: Antwerpen)
> Een doodgewoon gesprek (28/03: Antwerpen)
REVA2019 (25/04: Gent)
color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png
color-youtube-48.png
color-instagram-48.png

Zorgnet-Icuro groepeert en vertegenwoordigt zorgorganisaties uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiële en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg.


Copyright © 2018 Zorgnet-Icuro.
Alle rechten voorbehouden.


www.zorgneticuro.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven.