Copy
Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.

Centra Geestelijke Gezondheidszorg switchen tijdens de coronacrisis massaal naar begeleiding op afstand

In Vlaanderen bieden 20 Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg gespecialiseerde ambulante hulpverlening voor mensen met matige tot ernstige psychische problemen. Uit een bevraging van Zorgnet-Icuro blijkt dat de CGG na de lockdown massaal en snel overschakelden naar begeleidingen op afstand via beeldbellen of telefoongesprekken. De crisis leert dat in veel gevallen online gesprekken een volwaardig alternatief zijn voor face-to-face-contacten en bepaalde cliënten opportuniteiten bood voor intensievere ondersteuning.

 Lees het volledige persbericht 
 
Lees het artikel in De Morgen 
 

Nieuwe webinar De ZorgSamen op 29 juni voor leidinggevenden

Hoe blijf je als leidinggevende aanwezig voor elk van je medewerkers? Vraag het op 29 juni aan Roel Eerlingen (Integro vzw), Erik Franck (UA) en Hilde Helsen (Trajectum) tijdens een nieuwe webinar van De ZorgSamen. De kick off is voorzien om 15 uur.

 Alle info over de webinar 
 

Brochure bundelt veiligheidsmaatregelen voor woonzorgcentra en GGZ-sector

Een bezoek brengen aan bewoners van de woonzorgcentra en cliënten van de residentiële geestelijke gezondheidszorg is opnieuw mogelijk. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan blijft voorzichtigheid en veiligheid echter van het grootste belang. Zorgnet-Icuro bundelde de meest actuele veiligheidsvoorschriften in een brochure die kan verspreid worden onder de (potentiële) bezoekers.

 Download hier de brochure 
 

Eerste troostplekken openen in Vlaanderen

Komend weekend is het zover: dan gaan de eerste troostplekken in Vlaanderen open. Troostplekken zijn sfeervolle plaatsen in het groen waar mensen, nu én lang na corona, samen troost kunnen vinden.

 Lees meer over het initiatief van Ferm 
 
 

Webinar 'Circuit Sortie', een recept voor meer sociale contacten voor mensen met een beperking

 

We mogen stilaan meer uit ons kot. Mensen met een beperking willen dat ook graag, maar dat is niet altijd eenvoudig. Wie veel drempels kent in het dagelijks leven, heeft een hoger risico op sociaal isolement. De Genereuzen en Inter bieden samen een recept aan om mensen elkaar te laten ontmoeten op een leuke manier. 

 Volg de webinar op 25 juni 

Op de agenda


Live interview met Pedro Facon (Webinar, 23/06)
color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png
color-youtube-48.png
color-instagram-48.png

Zorgnet-Icuro groepeert en vertegenwoordigt zorgorganisaties uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiële en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg.


Copyright © 2020 Zorgnet-Icuro.
Alle rechten voorbehouden.


www.zorgneticuro.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven.