Copy
Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.

Zorg aan Zet Festival: inschrijvingen geopend

Op het Zorg aan Zet Festival brengen we alle resultaten uit het maatschappelijk debat en de provinciale Avonden van de Zorg samen in een eindtekst voor de toekomstige beleidsmakers. Het festivalmenu bestaat uit een gevarieerd en interactief programma met o.a. twee pittige plenaire debatten en verschillende interactieve sessies, lezingen en panelgesprekken over uiteenlopende thema’s uit zorg en welzijn.


 Lees meer… 
 

Video: Vrijwilligers met een migratieachtergrond in het wzc

In De Panne worden er lessen Nederlands voor anderstaligen georganiseerd. Sommigen werken nu als vrijwilliger in het Sint Bernardus woonzorgcentrum. Op die manier kunnen ze de taal oefenen, en kan het woonzorgcentrum rekenen op extra handen bij wandelingen, evenementen ... Een mooie wisselwerking!


 Bekijk de video… 
 

Margot Cloet in de awareness campagne Chronisch Ziek

In De Standaard van 23 maart kon je in het dossier Chronisch Ziek van Mediaplanet o.a. een interview met Margot Cloet lezen: “Stilaan komt de trein van de gezondheidszorg in beweging”


 Lees meer… 
 

Opleidingen Zorgnet-Icuro

 

Communicatiecampagne 'Bewegen Op Verwijzing'

Dankzij het Bewegen Op Verwijzing-project kunnen huisartsen patiënten met gezondheidsrisico’s doorverwijzen naar een speciaal opgeleide Bewegen Op Verwijzing-coach. Niet alle huisartsen kennen dat aanbod en geïnteresseerde kandidaten geraken niet of nog te weinig bij hun coach. Een nieuwe campagne wil daarin verandering brengen.


 Lees meer… 
 

Bijwerkingen van medicatie op Mijngezondheid melden

Dat is één van de vier nieuwe mogelijkheden van de Personal Health Viewer die minister De Block in mei 2018 lanceerde. Meer weten over het digitale platform? Lees in Zorgwijzer 82 het interview met Vincent Dupont, een van de projectcoördinatoren van het actieplan eGezondheid


 Lees meer… 
 

Op de agenda


Leergang kleinschalig genormaliseerd wonen… naar een kwaliteitsvolle dementiezorg (Sint-Joost-Ten-Node, 13/5)
 Studiedag 'De sofa in herstel' (Evergem (Sleidinge), 4/6)
Symposium: Liefde is een denken (Kortenberg, 27/6)
Vlaams-Nederlands congres: Liever zo! Samen positief handelen, ook bij probleemgedrag (Kortrijk, 21/11)
 
color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png
color-youtube-48.png
color-instagram-48.png

Zorgnet-Icuro groepeert en vertegenwoordigt zorgorganisaties uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiële en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg.


Copyright © 2019 Zorgnet-Icuro.
Alle rechten voorbehouden.


www.zorgneticuro.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven.