Copy
16e Jaargang - 12 juni 2022

Vaarkaarten België, eindelijk weer voorraad

De laatste zending hebben we eindelijk ontvangen

We hebben deze week de laatste serie vaarkaarten van België mogen ontvangen. Na dat er een zending van 125 stuks is zoekgeraakt hebben we deze week nog 45 stuks ontvangen, daarvan zijn er nu nog 23 over.

Dat is uniek want de kaarten worden niet meer gemaakt en ook andere producenten maken geen vaarkaart van België meer. Vreemd want België is een prachtig land om te varen en om te verblijven.


De set vaarkaarten België van De Rouck bestaat uit 4 vaarkaarten voor de met alle bevaarbare kanalen, rivieren, bruggen, sluizen, waterdieptes, doorvaarthoogten, jachthavens, marifoonkanalen, liften etc. van België...

Link  | Lees meer  

Helder zicht met een goede verrekijker

Noblex Marine verrekijkers, betaalbare topkwaliteit

WatersportAlmanak is importeur van Noblex verrekijkers. Na de stopzetting van de productie door Minox is Thorsten Kortemeijer, de bedenker van de Minox kijkers zelfstandig verdergegaan door de productie van Noblex over te nemen.

Inmiddels zijn er twee topkijkers voor de watersport ontstaan die niet onderdoen voor Minox. We hebben de kijkers uitvoerig getest en vergeleken met de Minox verrekijkers en we zijn overtuigd van de Noblex kijkers...

Link  | praktijktest  | shop verrekijkers |  

Nieuwe Zeekaarten NV Verlag 2022

Vrij geheel Europa wordt uit voorraad geleverd

NV Verlag is een van de grootste producenten van zeekaarten. De vaarkaarten van NV Verlag bestaan uit een aantal zeer gedetailleerde kaarten, samengevoegd met een ringband in een atlas op A3-formaat.  

De serie onderscheidt zich door een zeer uitgebreid scala aan details, overzichtskaarten, routekaarten en gedetailleerde kaarten van havens en aanlegplaatsen. Ook de informatie en getijden van stromingswater zijn vermeld. De teksten zijn in het Engels en de taal van het betreffende land. De kaarten van de NL serie zijn in het Nederlands.

Vrijwel alle omringende landen
WatersportAlmanak levert de kaarten van Nederland, Duitsland, Denemarken, Oostzee, Engeland, Griekenland, Kroatië en Frankrijk, allemaal uit voorraad.

Ook voor uw tablet of smartphone
De kaarten worden geleverd met een code waarmee u de kaarten ook kunt gebruiken in digitale vorm op een tablet of smartphone. Bij de aankoop zit een productcode, waarmee u de kaarten activeert.

Link:
 | Overzicht leverbare kaarten |     

Nieuwe Vaarwijzer Het Deltagebied

Volledig geactualiseerde en handige reisgids 2022
 

Voor watersporters die het vaargebied tussen Zeeland en Zuid-Holland willen ontdekken is de ‘Vaarwijzer Deltagebied’ de perfecte gids.

Deze herziene Vaarwijzer van Hollandia biedt inzicht in een van de mooiste vaargebieden van ons fraaie Nederland.

Zowel de ervaren als beginnende watersporter zal veel plezier beleven aan het ontdekken van de prachtige stromingen waar ons land bekend om staat.

De variatie in het Deltagebied is ongekend. Van de mooie getijdenwateren en afgesloten zeearmen tot een uitdagend deel van de Noordzee: het Deltagebied is een prachtig vaargebied.

 

Nieuwe GPS ontvanger Globalsat 5

Opvolger van het bekende gps bolletje

Voor het navigeren op uw computer heeft u een goede GPS ontvanger nodig. Watersport Almanak levert de Globalsat BU 353 Sirf 5 ontvanger. Dit is de nieuwste GPS ontvanger die ook geschikt is voor Windows 8, 10, 11 etc.

De ontvanger is sneller dan type 4, zeer zuiver en heeft ook binnenboord een goede ontvangst, ook bij stalen schepen. Het stroomverbruik is beduidend lager. U kunt de ontvanger gewoon naast uw computer neerleggen of met de zuignap aan het raam bevestigen, de voet van de ontvanger is magnetisch en kunt u dus zo aan het staal van uw schip klikken. De aansluiting van de GPS ontvanger werkt met een usb kabel.

Link : | Lees meer |  

Varen in Duitsland, waar moet ik op letten?

De Duitse binnenwateren bieden veel mogelijkheden

Handig boekwerk over varen in Duitsland. Met antwoorden op vragen als: Wat kom ik tegen over de grens? Moet ik een vaarpatent hebben? Hoeveel tijd heb ik nodig voor een tocht? Waar kan ik varen? Het boek Varen In Duitsland legt het allemaal uit.

Link : | boek Varen in Duitsland |

Delius Klasing vaarboeken en vaarkaarten Duitsland
Watersportalmanak heeft vrijwel alle gangbare boeken van Delius Klasing in voorraad. Dit zijn Duitstalige boekwerken met kaarten en routebeschrijvingen. Zeer nauwkeurig en uitvoerig beschreven. Ideaal voor een leuke vakantietocht. 

Link : | Lees meer | Voorschriften Duitsland 

Even een (roest) vlekje wegwerken

Met Ranex Rustbuster verdwijdert u roest aan boord

We krijgen veel persberichten binnen met nieuwe watersport producten. Veelal is het geen vernieuwing, maar soms zit er iets tussen wat onze interesse wekt. “Ranex Rustbuster doet roest verdwijnen als sneeuw voor de zon” luidt het persbericht.

Eerst zien dan geloven is ons motto, dus we schrijven de importeur aan met het verzoek voor een testmonster te leveren.
We hebben het getest en waren verbaasd over het resultaat...

Link : | Ranex Rustbuster | onze praktijktest 

In- of uitvaren


Wat is nou leuker, of je ergens aankomt met de boot of weer vertrekt naar de volgende bestemming. Persoonlijk vind ik het leuk als je ergens binnen komt varen.

Dat geldt zeker als we naar een van onze favoriete bestemmingen varen: de Waddeneilanden. Als we een paar uur alleen maar zee hebben gezien en dan de haven van Vlieland binnenvaren dan kom je echt ergens aan. Even door de stroming steken en dan ben je binnen, aanleggen en dan is er een heerlijke rust.
.
Maar na een paar dagen genieten van het eiland begint het weer te kriebelen, dan willen we weer varen. 

Waarheen maakt eigenlijk niet uit, of dat nu op de Wadden is of een leuke bestemming door België, vertrekken is net zo leuk als aankomen...

Ik wens u een plezierige en ontspannende vaarvakantie.

Met vriendelijke groet,

Johan Marrink
Watersport Almanak

Wanneer is de stroom mee?

Tegen de stroom in varen kost niet alleen veel meer tijd maar ook behoorlijk meer brandstof. Om beter met de stroom mee te kunnen varen zijn er schuifkaarten beschikbaar voor 4 wateren in Nederland.

Een stroomschuifkaart laat u per uur exact zien hoe het staat met de stroomsterkte in het vaarwater.

Voor de stroomschuifkaart is rekening gehouden met de tijden ten opzichte van hoogwater op een vaste plaats. Het gebied van deze stroomschuifkaart komt overeen met de Hydrografische kaart van het betreffende vaargebied.

Vier verschillende kaarten:

  • Noordzee
  • Waddenzee West
  • Waddenzee Oost
  • Westerschelde
Link : | Lees meer  
 

Slot en grendel

De buitenboordmotoren die worden weggenomen zijn bijna allemaal van het handzame type met een vermogen tot 15 pk. Friesland staat, na Amsterdam en omgeving en voor de kop van Noord-Holland, in de top drie van de gebieden waar de meeste motoren gestolen worden. Het aantal teruggevonden motoren loopt ver achter bij het aantal vaartuigen, namelijk slechts acht procent...

Een goed slot doet wonderen voor behoud van uw bezit...

Link : | lees meer  | 

PC Navigo 2022


PC-Navigo 2022 is voorzien van alle gewijzigde bedieningstijden, nieuwe Inland ECDIS kaarten en aanpassingen in de vaarwegen. Tevens is een nieuwe interface voor klasse A Inland transponders opgenomen. Deze zijn nu volledig te bedienen via het programma, handig voor konvooien, navigatiestatus etc..

Snellere 2022 versie
Met de komst van de 2022 versies is het programma een stuk sneller geworden. Met name het in- en uitzoomen van kaarten is zeer sterk verbeterd.

Aanloopproblemen opgelost
De eerste versies van de 2022 versies bleek een aantal fouten te bevatten, maar dat waren slechts start problemen. De nieuwste versie levert geen problemen meer op, bovendien staat de helpdesk ter beschikking met de vernieuwde instellingen. Heeft u nog geen update? Doe dat dan voor uw grote vaarreizen...

Link : | lees meer | 
Copyright © 2022 WatersportAlmanak,
Alle rechten voorbehoudenAfmelden voor deze nieuwsbrief