Copy
Lees in de browser
 

Welkom bij de eerste nieuwsbrief voor alle vrijwilligers van Stichting Humanitas

Beste vrijwilligers van Humanitas,

Dit  is  de  eerste  uitgave  van  de  nieuwsbrief  voor  vrijwilligers.  Met  deze  nieuwsbrief willen wij je informeren over de onderwerpen die voor vrijwilligers van belang zijn. We hebben het plan om de nieuwsbrief 6 keer per jaar te publiceren. Maar ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Astrid Arts, werk sinds 2003 bij Humanitas en mag al het vrijwilligerswerk aansturen. Humanitas telt honderden vrijwilligers, jong en oud. Op talloze wijzen zetten zij zich in voor verschillende afdelingen en projecten van Humanitas. In de nieuwsbrief zal steeds een andere afdeling of project zich voorstellen. Dit is heel divers en alleen een opsomming van alle inzet doet vrijwilligers te kort. Laat je verrassen door alle mogelijkheden. Humanitas kan niet zonder vrijwilligers! Stuk voor stuk van grote waarde. Goede georganiseerd vrijwilligerswerk komt de kwaliteit ten goede. Ik hoop dan ook dat je je laat inspireren en je wellicht inschrijft voor een cursus.
Je reactie en ideeën zijn van harte welkom! Je kunt deze sturen naar: aouwerkerk@stichtinghumanitas.nl
 
Veel leesplezier! 
Astrid Arts

Even voorstellen: werkgroep scholing & training

Wij (Kevin, Joke en Marjon) vormen met z’n drieën de werkgroep Scholing en training voor vrijwilligers. We zijn heel enthousiast aan de slag gegaan en zijn inmiddels gestart met de eerste introductietrainingen (in samenwerking met Kompaszo). En daarnaast vonden er - in samenwerking met de Stichting Schok en Pomp - onlangs enkele trainingen Levensreddende handeling plaats. Er staat nog veel meer op de planning, waarvoor je in de toekomst een uitnodiging kan verwachten. Maar heb je zelf een leuk idee en/of mis je bepaalde kennis, dan horen we graag van je!

Op de foto van links naar rechts:
Kevin van Hengel (Opleider Welzijn, Hulpverlening & Informele zorg - Humanitas Academie, Kvanhengel@stictinghumanitas.nl)
Joke Veraart-Sistermans (Coördinator Buddyzorg , Begeleider vrijwilligers Ouderen Project  & Coördinator Klusplus, JVeraart@stichtinghumanitas.nl)
Marjon de Vos (Functionaris vrijwilligers , Mdevos@stichtinghumanitas.nl)

Home-Start Stichting Humanitas

Al meer dan 25 jaar biedt Home-Start Stichting Humanitas ondersteuning met ervaren en geschoolde vrijwilligers aan aanstaande ouders en gezinnen met kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. Afhankelijk van de locatie van 0 t/m 6 jaar of vanaf 7 jaar. Ook bieden zij ondersteuning aan aanstaande ouders, sinds kort onder een nieuwe naam, namelijk Home-Start voor zwangeren (voorheen MoederMentoren).

Op de website van de overkoepelende organisatie www.home-start.nl is ongelooflijk veel informatie te vinden. Want wist je dat de oorsprong van Home-Start in Engeland ligt? Dat in wel 22 landen de ondersteuning wordt geboden? Mooie ervaringsverhalen, zowel van de gezinnen als de vrijwilligers kun je er lezen. Enkele korte ervaringen: 

“De vrijwilligster liet me zien dat ik het niet verkeerd deed als ik af en toe ‘nee’ zei. Ze vertelde me steeds wat ik bij het opvoeden allemaal wél goed deed. Langzamerhand kreeg ik meer vertrouwen in mezelf.”

“Ik zag er altijd tegenop om in m’n eentje met mijn ondernemende kinderen van vijf en acht jaar, te gaan zwemmen. Maar met de vrijwilligster erbij is het juist leuk. Ieder een kind om op te letten en meer dan genoeg gelegenheid om te genieten.”

Ben je enthousiast geworden, ben je zelf ouder of opvoeder en wil je graag je ervaring delen door een gezin te ondersteunen, ga dan naar https://www.stichtinghumanitas.nl/home/dienstverlening/home-start/ voor de locaties en contactgegevens van de coördinatoren. Zij horen graag van je.

Joost Zielstra wordt onze nieuwe bestuursvoorzitter

De Raad van Toezicht van Stichting Humanitas heeft Joost Zielstra (55) benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter als opvolger van Gijsbert van Herk. Joost zal per 1 augustus 2021 zijn werk bij Humanitas aanvangen.

Joost is al zijn hele werkzame leven actief in de (ouderen)zorg. Hij begon als verpleegkundige in het ziekenhuis en maakte op zijn vijfentwintigste de overstap naar de ouderenzorg. Hij is bijzonder goed ingevoerd in het Rotterdamse werkgebied van Humanitas en bekleedde eerder bestuursfuncties bij de zorgorganisaties de Vijverhof in Capelle aan den IJssel en momenteel bij Lelie zorggroep en is dus goed ingevoerd in het Rotterdamse werkgebied van Humanitas. 
Lees verder
 

Oproep!

Wij zijn sowieso trots op alle vrijwilligers. Maar ben je zelf ook trots op wat je doet?
En zou je het willen delen met de hele wereld? Stuur dan een foto naar aouwerkerk@stichtinghumanitas.nl. Vermeld daarbij wie je bent, waar je werkt, wat je zo trots op maakt en wie weet zie je jezelf terug op de Sociale Media van Humanitas.

Neem een kijkje op onze website bij http://www.stichtinghumanitas.nl/vrijwilligers
voor meer informatie en vrijwilligersvacatures. En like onze ‘Humanitas vrijwilligers’ pagina op Facebook!

Stichting Humanitas
010-2713800
Postbus 37137, 3005 LC Rotterdam
www.stichtinghumanitas.nl
U krijgt deze nieuwsupdate omdat u een medewerker van Stichting Humanitas bent.
Verzonden aan <<Email Address>>
Wijzigen | Uitschrijven