Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser
Beste lezer,

Bijgaand de nieuwsbrief van Dierenkliniek Kenaupark.

Het tekenseizoen is weer begonnen, wij adviseren om een tekenwerend middel te gebruiken en om uw hond iedere dag te controleren op teken.
Vanaf 1 november 2021 is er nieuwe registratieplicht voor honden, als u een hond aanschaft moet deze een identificatiechip en paspoort hebben. Als de hond uit het buitenland komt, moet er een importmelding door een dierenarts gedaan worden.

Veel lees plezier, heeft u vragen of opmerkingen dan horen we het graag.

In deze nieuwsbrief:

  • Column Jan Willem Baljet; Regelmaat
  • Teken
  • Kan een hond dromen?
  • Kan een kater ook een lapje zijn?
  • Hoe praten cavia's
  • Wist u dat..

U kunt onze nieuwsbrief ook online bekijken.

Regelmaat

Regelmaat is belangrijk, zeker voor oudere mensen en dieren. Vaak vertel ik op het spreekuur het verhaal dat opa en oma na een kinderfeestje ook een paar dagen van slag kunnen zijn.

Ook ik ben trouwens zo'n regelmaatmens en hou niet van hele onverwachte dingen of veranderingen in de dagelijkse routine. Tijdens mijn weekend in Londen werd ik 's ochtends om half zeven wakker. Ik wist op dat moment even niet waar ik was. Lees verder...

Teken

Teken worden de laatste jaren een steeds groter probleem. Het aantal teken neemt jaarlijks toe. Daarnaast worden er op bepaalde plekken in Nederland teken gevonden die enkele jaren terug niet voorkwamen. Ze zijn vooral actief in de periode van maart tot oktober en met name bij vochtig weer.
Teken zijn spinachtige parasieten met acht poten, die bij voorkeur huizen in bos- en duingebieden en zich vooral ophouden in lage vegetatie, zoals struiken en grassen. Helaas komen we ze daarbuiten ook al steeds meer tegen. Lees verder...

Kan een hond dromen?

Kwispelen, janken, een blafje, trappelende pootjes en smakken. Uw hond kan heel druk zijn in zijn slaap, hij is namelijk zijn dag aan het nabeleven. We kunnen honden natuurlijk niet vragen of ze gedroomd hebben, maar uit onderzoek is gebleken dat honden wel degelijk dromen. Het heeft zelfs een functie en dat is het verwerken van ervaringen. Lees verder...

 

Kan een kater ook een lapje zijn?

Lapjes katten zijn vrijwel altijd poezen. Natuurlijk genetische foutjes uitgesloten,1 op de 3000 lapjes katten zijn katers. Deze katers zijn vaak onvruchtbaar. Er zijn 2 basis kleuren namelijk; rood en zwart. Poezen hebben XX en katers XY chromosomen. Poezen kunnen dus beide kleuren hebben, en katers maar 1 kleur. Nou kun je dus ook uit rekenen wat voor kleur de kittens gaan hebben. Lees verder...

Hoe praten cavia's

Cavia’s zijn sociale knaagdieren en leven het liefste in groepen. In tegenstelling tot veel andere sociale zoogdieren, verzorgen cavia’s elkaar niet en knuffelen ze meestal niet met elkaar. Om uit te drukken hoe ze zich voelen en of ze bang zijn hebben ze een breed arsenaal aan geluiden en bewegingen. U kunt goed inspelen op de behoefte van cavia’s als u de bewegingen en geluiden goed kunt interpreteren. Lees verder...

Wist u dat:

  • Thijs van Laar ons team als paraveterinair dierenartsassistent is komen versterken. Thijs wordt op dit moment ingewerkt en zal 4 dagen per week bij ons komen werken.
  • Geuroliën, kamersprays en wierookstokjes bedoeld zijn om je huis lekker te laten ruiken, maar ongezond zijn voor katten. Veel luchtverfrissers bevatten vluchtige organische stoffen (VOS), waarvan wordt vermoed dat ze allergieën veroorzaken en de slijmvliezen irriteren.
  • Duiven headbangen. Omdat een duif zijn ogen aan de zijkant van zijn kop heeft zitten, heeft hij moeite met het inschatten van diepte. De 2 blikvelden van de ogen hebben geen overlap, u kunt dit vergelijken met het kijken met oog. Door snel met zijn kop te schudden, krijgt de duif beelden binnen vanaf meerdere standpunten, die hij combineert om diepte te kunnen zien.


Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.

Wil je deze nieuwsbrief op een ander mailadres ontvangen?
Pas je gegevens aan of schrijf je uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp