Copy
Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.

Getuigenissen gezocht voor De ZorgSamen

Wie in de zorg- en welzijnssector werkt geeft alles in deze coronatijden. Fysiek, maar zeker ook mentaal kan de belasting groot zijn. Daarom creëerden we www.dezorgsamen.be, een informatieplatform dat de veerkracht en weerbaarheid wil ondersteunen. Maar hoe laad jij je batterijen op? Waar put jij energie uit? Bij wie kan jij terecht voor een mentale opkikker? Hoe breng jij de tips van De ZorgSamen in de praktijk? Schrijf ons jouw verhaal of vertel het in een filmpje van 30 tot 60 seconden. Mailen kan naar getuigenis@dezorgsamen.be

 Lees het uitgebreid bericht 
 

"Dankzij kwaliteitshandboek hebben we voorsprong om hygiënemaatregelen te implementeren"

Woonzorgcentrum De Linde blijft tot nu gespaard van het coronavirus. Twee testings in april maakten duidelijk dat er geen enkele bewoner besmet was. Slechts één medewerker testte positief. Zorgwijzer had op 4 mei een telefonisch interview met Ann De Vrieze, de kwaliteitscoördinator van de voorziening: “Als organisatie hebben we enorm ingezet op een goede handhygiëne bij onze medewerkers. Die lijn trekken we nu ook door naar onze bewoners."

 Investeren in kwaliteit loont 
 

Medische Wereld organiseert het Corona Debat op 9 mei

Medische Wereld organiseert op zaterdagochtend 9 mei 2020 Het Corona Debat. Tal van politici en experts debatteren over de huidige problematiek, oplossingen en plan van aanpak bij een tweede corona golf. Dit debat zal integraal via livestream te volgen zijn op VRT NWS en HLN. 
Vul ook de poll in die peilt naar jullie algemene en mentale gezondheid, jullie financiën, en jullie mening over het beleid.

 Naar de poll 
 

Covid-19 Coronavirus - FAQ

 

We blijven de corona-actualiteit op de voet volgen. Onze Frequently Asked Questions bevatten de nieuwste informatie. Ook als u op zoek bent naar goede praktijken over communicatie, ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg,... bent u op deze pagina aan het goede adres.

 Naar de FAQ 
 

Studenten verpleegkunde dragen hun steentje bij

Evelien Devisscher zit in het laatste jaar ZoWe Verpleegkunde, campus Oostende. Net op het moment dat de ziekenhuiswereld zich voorbereidde op de coronapandemie, liep ze stage in het AZ Damiaan Oostende. Hoe ervaart een student een gezondheidscrisis van dergelijke omvang? Evelien deelt haar ervaringen met de lezers van Zorgwijzer.

 Stage lopen in tijden van corona 
 

Forfaitair betalingssysteem: iets voor jou? Online seminar

Het Centrum voor Huisartsgeneeskunde van de Universiteit Antwerpen wil op 18 juni huisartsen in opleiding, Jong Domus, praktijkopleiders, VIHP’s en geïnteresseerde huisartsen informeren over het forfaitaire betalingssysteem in de eerstelijn. 

 Meer info en programma 
 

Op de agenda

Alle vormingen en studiedagen van Zorgnet-Icuro voor de komende maand zijn uitgesteld. Als er een nieuwe datum wordt geprikt, kan u deze ontdekken op  
www.zorgneticuro.be/activiteiten
color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png
color-youtube-48.png
color-instagram-48.png

Zorgnet-Icuro groepeert en vertegenwoordigt zorgorganisaties uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiële en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg.


Copyright © 2020 Zorgnet-Icuro.
Alle rechten voorbehouden.


www.zorgneticuro.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven.