Copy
Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.

Zorgpersoneelsfonds: parlementaire beslissing nodig om beschikbare middelen te kunnen inzetten

Via het Zorgpersoneelsfonds zou er in 2020 ruim €400 miljoen extra worden vrijgemaakt voor de aanwerving van bijkomend zorgpersoneel. Vandaag is er echter nog steeds onduidelijkheid over hoe het geld verdeeld en ingezet zal worden. Zorgnet-Icuro vraagt het federale parlement om dringend knopen door te hakken.

 Lees het volledige persbericht  
 

Geef burgers en patiënten controle over hun data

De COVID-19-crisis bewijst elke dag het belang van data. De aanpak en elke mogelijke uitweg uit de pandemie zijn gebaseerd op data. Maar hoe kunnen we op een ethisch verantwoorde manier data verzamelen en verwerken? Zorgnet-Icuro schreef samen met de KBS, VITO, VPP en Domus Medica een opinie.

 Lees de opinie op VRTNWS.be 
 

Herbekijk webinar De ZorgSamen

Kris Vanhaecht gaat in gesprek met Peter Adriaenssens, Ilse De Pauw en Katleen Evenepoel over het mentaal welzijn van mensen actief in zorg en welzijn, en over hun directe steunfiguren.

 Herbekijk de webinar 
 

Gratis webinars Strategies and leaders

Strategies and leaders, een coöperatief adviesbureau, biedt de komende maand een zestal gratis webinars aan. In de eerstvolgende komt Beweging.net aan bod (22 mei). Op 26 mei is er een webinar over coronafinanciering.

 Naar de webinars 
 

KCE doet oproep tot studievoorstellen voor zijn werkprogrammma

Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) bereidt zijn werkprogramma voor 2021 voor. Iedereen met interesse in de gezondheidszorg kan tot midden juli 2020 studieonderwerpen voorstellen.

 Maak jouw voorstel bekend aan KCE 
 

Covid-19 Coronavirus - FAQ

 

We blijven de corona-actualiteit op de voet volgen. Onze Frequently Asked Questions bevatten de nieuwste informatie. Ook als u op zoek bent naar goede praktijken over communicatie, ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg,... bent u op deze pagina aan het goede adres.

 Naar de veelgestelde vragen 
 

Herbekijk de Verso-webinar rond werkbaarheidscheques

Begin mei besliste de Vlaamse regering om het actieterrein van de werkbaarheidscheques uit te breiden. Voortaan komen ook acties die de gevolgen van de coronacrisis op de werkvloer kunnen milderen in aanmerking. 

 Herbekijk de webinar 
 

Op de agenda

color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png
color-youtube-48.png
color-instagram-48.png

Zorgnet-Icuro groepeert en vertegenwoordigt zorgorganisaties uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiële en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg.


Copyright © 2020 Zorgnet-Icuro.
Alle rechten voorbehouden.


www.zorgneticuro.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven.