Copy
Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.

Nieuwe getuigenissen op De ZorgSamen geven tips voor meer veerkracht 

De coronapandemie laat sporen na bij iedereen in zorg en welzijn. Dat blijkt ook uit de resultaten van de tweede barometer (lees hier het persbericht). Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen in deze crisis. Lees op www.dezorgsamen.be inspirerende getuigenissen van mensen die werken in de sector en vertellen hoe zij de balans vinden.
Wil je zelf een getuigenis opnemen in een filmpje? Of een tekst schrijven over je ervaringen met tips voor je collega's? Dat kan! Stuur een mailtje naar getuigenis@dezorgsamen.be
 
 Naar de getuigenissen 
 Volg vandaag om 10u de tweede webinar van De ZorgSamen  
 

De instellingen zonder winstoogmerk, een belangrijk onderdeel van de Belgische economie

​De instellingen zonder winstoogmerk (izw’s) dragen significant bij aan de creatie van rijkdom in de Belgische economie. Het zijn ook belangrijke werkverschaffers. Vooral in de sectoren ‘gezondheidszorg’ en ‘maatschappelijke dienstverlening’ is hun gewicht opmerkelijk. Dat blijkt uit een nieuwe studie over het economische gewicht van de izw’s die de Koning Boudewijnstichting publiceerde.

 Lees het volledige rapport 
 

Covid-19 Coronavirus - FAQ 

​We blijven de corona-actualiteit op de voet volgen. Onze Frequently Asked Questions bevatten de nieuwste informatie. Ook als u op zoek bent naar goede praktijken over communicatie, ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg,... bent u op deze pagina aan het goede adres.

 Naar de veelgestelde vragen 
 

“We moeten praten over onze kijk op zieken, kwetsbaren en ouderen”

'Ik hoop dat er een debat komt over hoe we kijken naar mensen die ziek zijn, hoe we kijken naar kwetsbaren en ouderen, want de voorbije weken en maanden hebben we onze blik daar toch wel wat van verwijderd', stelt Margot Cloet in een interview met De Wereld Morgen.

 Lees het interview 
 

Steun Het Vlaamse Kruis en koop een sticker

​Om de werking van Het Vlaamse Kruis te versterken en uit te breiden zijn er financiële middelen nodig, daarom lanceert HVK nu een Covid-19-
campagne. Deze campagne omvat antislip vloerstickers om klanten eraan te herinneren de ‘social distancing’-regel van 1,5 meter te respecteren. Bij het kopen van een pakket van €50 ontvangt HVK €20 aan steun.

 Koop hier je sticker 
 

Op de agenda

Alle vormingen en studiedagen van Zorgnet-Icuro voor de komende maand zijn uitgesteld. Als er een nieuwe datum wordt geprikt, kan u deze ontdekken op  
www.zorgneticuro.be/activiteiten
color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png
color-youtube-48.png
color-instagram-48.png

Zorgnet-Icuro groepeert en vertegenwoordigt zorgorganisaties uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiële en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg.


Copyright © 2020 Zorgnet-Icuro.
Alle rechten voorbehouden.


www.zorgneticuro.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven.