Copy
Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.

Studiedag 'Big Data in de gezondheidszorg' 

Ziekenhuizen en andere zorgverstrekkers beheren grote hoeveelheden gegevens van hun patiënten. Die gegevens bevatten potentieel een schat aan informatie. Maar mogen die gegevens zomaar gebruikt worden voor (secundair) onderzoek? Wat zijn daarvoor de juridische en ethische randvoorwaarden? Zorgnet-Icuro boog zich over dit thema, bracht de randvoorwaarden in kaart en lanceert het voorstel voor een big data onderzoeksplatform vanuit een samenwerking tussen verschillende zorgactoren. Afspraak op woensdagmiddag 1 april in de KVS in Brussel.

 Schrijf je nu in 
 

Nieuwe data cursussen 'Crisisbeheer in de Zorg'

Zorgnet-Icuro en het crisisadviesbureau PM bieden de leden van Zorgnet-Icuro een exclusief vormingsaanbod crisisbeheer in de zorg aan. Na een basiscursus kan je doorstromen naar de gevorderdencursus en gestructureerd aan de slag gaan in je voorziening. Wegens groot succes zijn er bijkomende data voor deze cursussen. Bekijk de getuigenissen van cursisten. 

 Schrijf je nu in 
 

Snelkiesnummer 1733 bevordert samenwerking

De overheid neemt zich voor het snelkiesnummer 1733 over het hele land uit te rollen. Bellers met medische klachten die het nummer intikken, worden zo doorverwezen naar hun eigen huisarts, de huisarts van wacht of de spoeddienst.

 Ook op nachtelijke uren bereikbaar 
 

Health&Care Awards: dien je nominatie vandaag nog in!

De HEALTH&CARE Awards bieden je de kans om medewerkers en teams, maar ook innovatieve projecten en ontwikkelingen uit de zorgsector in de bloemetjes te zetten. Nog tot eind februari kan je een project, medewerker of team nomineren!

 Nomineer hier jouw favoriet 
 

Laat angst om te vallen je leven niet bepalen!

De 9de editie van de Week van de Valpreventie komt eraan! Met de slogan ‘Laat angst om te vallen je leven niet bepalen’ ligt de focus van deze week net zoals vorig jaar op valangst.
Op www.valpreventie.be vind je de affiche, placemat, folder, flyer en filmpjes over het thema.

 Neem met jouw organisatie deel 
 

Nieuwe master aan Instituut voor Tropische Geneeskunde

Er komt een nieuwe master aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Vanaf volgend academiejaar kunnen studenten er de 'Master in Tropical Medicine' volgen, een master-na-master met twee afstudeerrichtingen: 'Clinical Science' en 'Biomedical Sciences'.

 Vlaamse regering zet licht op groen 
 

Onderzoek naar chronische pijn bij verpleegkundigen

Masterstudenten aan de Universiteit van Antwerpen voeren een onderzoek naar chronische pijn bij verpleegkundigen, zowel in de thuiszorg als in het ziekenhuis. Het doel van dit onderzoek is om een beter beeld te krijgen over hoeveel verpleegkundigen chronische pijn hebben en of dit veroorzaakt wordt door het werk.

 Vul de enquête in 
 

Op de agenda

Verpleegkundige bestaffing in acute ziekenhuizen (Mechelen, 10/03)
Risicomanagement: Aandachtspunten voor technische, logistieke en facilitaire diensten in de zorg (Gent, 24/03)
Mijn interculturele werkplek (Antwerpen, 24/03)
Sociale verandering en leiderschap: ben je klaar voor morgen? (Brussel, 30/04)
Congres “Geestelijke gezondheid voor personen met een (licht) verstandelijke beperking: intersectorale perspectieven” (Oostakker, 14/05)
color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png
color-youtube-48.png
color-instagram-48.png

Zorgnet-Icuro groepeert en vertegenwoordigt zorgorganisaties uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiële en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg.


Copyright © 2020 Zorgnet-Icuro.
Alle rechten voorbehouden.


www.zorgneticuro.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven.