Copy
Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.

Het 'MIS-verstand', 'TEJO', 'BOTS', 'Op weg met Open Dialogue' en 'WEP' winnen de eerste 'Open Minds Awards'

Op 9 november 2018 heeft Zorgnet-Icuro de eerste 'Open Minds Awards' uitgereikt. Het 'MIS-verstand', 'TEJO', 'BOTS', 'Op weg met Open Dialogue' en 'WEP' zijn de winnaars in vijf verschillende categorieën. 


 Lees meer… 
 

Reportage op ZHealthCare van Kanaal Z: beleving in de zorgsector

In welke mate kunnen of moeten zorgorganisaties inzetten op de beleving van hun patiënten of bewoners? Dat was de centrale vraag tijdens onze studiedag 'Als Plopsa de baas was in de zorg'. ZHealtcare van Kanaal Z maakte een reportage en interviewde o.a. patiënten(f)luisteraar Corine Jansen en prof. dr. Paul Gemmel. 


 Lees meer… 
 

Zo beleef je zorg in DAC De Moester in Gent

Naar aanleiding van de studiedag ‘Als Plopsa de baas was in de zorg’ gingen we een kijkje nemen in het Dagactiviteitencentrum De Moester in Gent. Hun werking is uitgebouwd rond de principes gelijkwaardigheid (tussen zorgverlener en persoon met een zorgbehoefte) en een participatieve houding van alle betrokkenen.


 Lees meer… 
 

Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel behaalt NIAZ-kwaliteitslabel

Met dit kwaliteitslabel wordt door neutrale deskundigen bevestigd dat het Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel volgens internationale standaarden en op een kwaliteitsvolle en patiëntveilige manier zorg biedt aan haar patiënten.


 Lees meer… 
 

Woonzorgcentra krijgen instrument om kwaliteit palliatieve zorg te verbeteren

Minister Jo Vandeurzen laat een instrument ontwikkelen waarmee woonzorgcentra hun palliatieve zorg en begeleiding kunnen verbeteren. Er bestaat al een gelijkaardig instrument in de palliatieve zorgvoorzieningen, en dat kent daar succes.


 Lees meer… 
 

KEI in het nieuw: een terugblik

Tijdens de week van 5 november 2018 vierde het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) in Oostduinkerke stevig feest. Na 10 jaar van plannen maken, bouwen en verbouwen kon het volledig vernieuwde KEI immers ingehuldigd worden. 


 Lees meer… 
 

Op de agenda


 Welkom in Moederland? Studiedag door Fara (Leuven, 30/11) 
>  Heeft jouw woonzorgcentrum al aandacht voor geestelijke gezondheid?  Opleiding door het Vlaams Instituut Gezond Leven (Brussel, 4/12)
color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png
color-youtube-48.png
color-instagram-48.png

Zorgnet-Icuro groepeert en vertegenwoordigt zorgorganisaties uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiële en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg.


Copyright © 2018 Zorgnet-Icuro.
Alle rechten voorbehouden.


www.zorgneticuro.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven.