Copy
Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.

Zorgnet-Icuro lanceert voorstel voor loopbaansparen in de zorg

Zorgpersoneel houden en vinden, dat is de komende jaren een van de grootste uitdagingen voor de zorgsector. Zorgnet-Icuro lanceert het voorstel “loopbaansparen in de zorg”. Dat geeft zorgmedewerkers de kans om hun extra verlofdagen flexibel in te zetten doorheen hun hele loopbaan.

 Lees het volledige voorstel hier 
 

Covid-19: ziekenhuizen en huisartsenkringen sluiten samenwerkingsprotocol voor staalname

Domus Medica en Zorgnet-Icuro werkten een model uit dat de huisartsenkringen en ziekenhuizen kunnen gebruiken om lokaal afspraken te maken over hoe de staalname in het kader van Covid-19 best gebeurt. 

 Lees het volledige statement 
 

Covid-19 Coronavirus - update richtlijnen

Het coronavirus COVID-19 circuleert intussen ook in Vlaanderen. Een nieuwe pagina op de website van Zorg en Gezondheid biedt informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus COVID-19 en wordt voortdurend geactualiseerd naarmate de situatie zich ontwikkelt.

Corona-info gebundeld op onze website
 

Het personeelstekort in de zorg in cijfers: Margot Cloet in 'De Zondag'

Voor elke drie vacatures in de zorg is maar een werkzoekende beschikbaar. Een structurele oplossing is niet langer een suggestie, maar bittere noodzaak. Lees het interview met Margot Cloet in De Zondag (p. 17)

 Interview met Margot Cloet 
 

Nieuw leertraject 'Ziedet' op maat van hulpverleners

Het gratis leertraject Ziedet? van VIVO biedt h​ulpverleners en hun opleiders lesmaterialen met ‘cultuursensitieve zorg’ als thema. Via zes online modules werken cursisten aan dialoogvaardigheden die ze nodig hebben bij een cultuursensitieve hulpverlening.

 Bekijk het programma 
 

Bewuster omgaan met vrijheidsbeperkende maatregelen

Werken aan een bewuster beleid voor vrijheidsbeperkende maatregelen in je organisatie, dat doe je samen met stafmedewerkers, directie, zorgverleners en andere collega’s op de werkvloer. Een nieuw reflectie-instrument van SAM helpt jou zo’n proces te doorlopen.

 Download de publicatie 
 

Opinie: 'Minder versnippering en meer zorg voor mensen met een zeldzame ziekte'

Omdat de ziekteverschijnselen zo weinig voorkomen, worden zeldzame ziekten vaak pas laat herkend. Daardoor verlopen de begeleiding en behandeling niet altijd optimaal. Het Vlaams Netwerk Zeldzame Ziekten is opgericht om hier iets aan te doen.

 Opinie in Mediaplanet 
 

Nieuwe publicatie: kwaliteitsvol klachtenbeleid in woonzorgcentra

Samen met een werkgroep geïnteresseerde directies werkte Zorgnet-Icuro een richtlijn “Kwaliteitsvol klachtenbeleid in woonzorgcentra” uit. Met deze richtlijn kan u aan de slag om een beleid uit te werken in uw voorziening.

 Download hier de publicatie 
 

Op de agenda

Sociale verandering en leiderschap: ben je klaar voor morgen? (Brussel, 30/04)
Forfaitair betalingssysteem: iets voor jou? (Wilrijk, 18/06)
Opleiding Participatiegericht werken aan de hand van de ICF (Gent, 19/06)
color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png
color-youtube-48.png
color-instagram-48.png

Zorgnet-Icuro groepeert en vertegenwoordigt zorgorganisaties uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiële en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg.


Copyright © 2020 Zorgnet-Icuro.
Alle rechten voorbehouden.


www.zorgneticuro.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven.