Copy
Nieuwsbrief Zowelwerk februari 2019
Bekijk deze nieuwsbrief online

Bijeenkomst over werken in de zorg op 7 juni in Lelystad

Op donderdag 7 februari is van 16.00 tot 20.00 uur in gemeentehuis Lelystad een informatie- en oriëntatiebijeenkomst over werken in de zorg. De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers die vanwege het faillissement van MC IJsselmeerziekenhuizen op zoek moeten naar een nieuwe baan, maar ook voor alle geïnteresseerden die meer willen weten over de kansen op werk in de zorg. Is uw organisatie nog niet aangemeld? Aanmelden kan tot 4 februari via info@zowelwerk.nl. Vermeld ook naam en mailadres van de contactpersoon.
Lees meer

Aanmelden digitaal uitstroomonderzoek zorg en welzijn nu mogelijk

Waarom verlaten mensen uw organisatie en waar komen ze terecht? Deze en meer vragen staan centraal in het digitaal uitstroomonderzoek dat Zowelwerk uitvoert in samenwerking met tien andere regionale werkgeversorganisaties. Aanmelden kan nog tot 15 februari 2019 via dit formulier. U heeft dan de mogelijkheid om tegen een zeer voordelig tarief deel te nemen.
Lees meer

HR themabijeenkomst 12 februari: leiderschap volgens Semco Health Model en ESF subsidie

Wilt u het geheim weten van het Semco Health Model? Kom 12 februari naar de HR themabijeenkomst. U leert hoe dit Braziliaanse bedrijf met een zeer onorthodoxe maar succesvolle managementstijl aan de slag gaat met duurzame inzetbaarheid. En hoe u dit in uw eigen organisatie kunt toepassen.
Lees meer

Week van Zorg en Welzijn: meld uw activiteiten aan!

Van 11 tot en met 16 maart is het zo ver: de Week van Zorg en Welzijn. Deze week is hét moment om toekomstige medewerkers, vrijwilligers, scholieren en andere geïnteresseerden een realistisch beeld te geven van de sector en te laten zien wat de professionals in uw organisatie dagelijks doen. U kunt uw activiteit vanaf nu aanmelden. Dit hoeft niet altijd groots en spectaculair te zijn. Bekijk het inspiratieboekje voor leuke voorbeelden.

Activiteit aanmelden

Martine (26) vlogt over haar werk in de thuiszorg in Dronten

Martine Witteveen deed afgelopen periode mee met de Vlogacademie van Zowelwerk en vlogt over haar werk voor Icare in Dronten. Ze vlogt omdat ze het imago van het werk in de thuiszorg wil oppoetsen en om de mooie kanten van haar werk te tonen. De eerste drie vlogs staan online en zijn al veel bekeken. In de Stentor verscheen een artikel over haar ervaringen tot nu toe.
Lees meer

Met korting naar Strategy summit 'Cracking the code'

Op 13 maart vindt de 2e editie van de Strategy Summit HR Transformatie Zorg plaats in Rotterdam. Dit congres voor en door bestuurders, toezichthouders, directeuren en topmanagement HR gaat over de belangrijkste leidende principes van Mensgericht Organiseren en Mensgericht Toezicht in een continu veranderende, complexe arbeidsmarkt in care & cure. Deze keer is het thema Cracking the code. Leden van Zowelwerk ontvangen €150,- korting op de toegangsprijs.
Lees meer

Kick-off nieuwe opleiding Beautyprofessional in de Zorg

Op dinsdag 22 januari jl. was de kick-off van de nieuwe opleiding Beautyprofessional in de Zorg. Deze opleiding wordt de komende periode ontwikkeld door ROC Flevoland in samenwerking met haar partners Coloriet, Woonzorg Flevoland en Zorggroep Almere. Naast de zorgpartners waren S-BB en Zowelwerk, werkgeversorganisatie voor zorg en welzijn, aanwezig bij de kick-off.
Lees meer

Inspiratie en informatie over SPP in Amsterdam Art Center

In het Amsterdam Art Center vond op 28 januari de inspiratiebijeenkomst Strategische Personeelsplanning plaats. Deze middag was het resultaat van een samenwerking tussen zeven regionale werkgeversorganisaties. Zij bundelden de krachten om hun leden kennis te laten maken met een divers aanbod van tools en expertise op het gebied van Strategische Personeelsplanning.
Lees meer

Kinderen een dag de baas in Flevoland

Ruim 200 kinderen namen donderdag 24 januari voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s, directeuren en politici. In Flevoland deden onder meer Flevoziekenhuis, Zorggroep Almere, Coloriet, Woonzorg Flevoland, Triade-Vitree en Provincie Flevoland.
Lees meer

Sterk in je werk, zorg voor jezelf verlengd tot 2022

Sterk in je werk is een kort loopbaanimpuls traject voor alle werknemers werkzaam in zorg en welzijn. Én voor mensen die interesse hebben om in zorg en welzijn te komen werken. Het project is gestart in 2017 en is nu verlengd tot 2022.
Lees meer

Concrete handvatten en stappenplan bij 1e HR themabijeenkomst

Tijdens de eerst HR bijeenkomst in het nieuwe jaar ging Willeke Nijkamp, arbeidsdeskundige bij Vitaal Verder, in op de begeleiding van medewerkers met psychische klachten. De deelnemers kregen veel praktische handvatten en een concreet stappenplan mee voor het omgaan met deze vorm van verzuim.
Lees meer

Zowelwerk verwelkomt Accare als nieuw lid

Met ingang van januari 2019 heeft Accare zich aangesloten bij Zowelwerk. We kijken uit naar een mooie samenwerking! Bekijk hier ons volledige ledenoverzicht.

Nieuws van leden en partners

Meer nieuws

Agenda

Copyright © 2019 Zowelwerk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp