Wordt deze mail niet goed weergegeven?
Bekijk het Klepperman Weekbericht online.
Klepperman Weekbericht
uitgave nr. 104 - 13 april 2019

Van de redactie

Deze week in het Klepperman Weekbericht, de digitale dorpskrant van Amerongen, besteden we onder meer aandacht aan de Gouden Therapeutische Boswandeling, een politiek spreekuur in Amerongen en een nieuwe tentoonstelling in Leersum.

De Klepperman streeft ernaar om hét nieuwsmedium te zijn voor heel Amerongen en tracht daarom een zo volledig mogelijk overzicht te bieden van wat er te doen is in Amerongen. Dus, als u een activiteit, een voorstelling, een concert of iets anders wilt aankondigen, laat u het dan weten op info@amerongeninspireert.nl. Ook wanneer u opmerkingen of suggesties heeft horen wij die nog steeds graag. Attendeert u ook uw buren of andere dorpsgenoten op het Klepperman Weekbericht. Samen kunnen we de Klepperman tot een succes maken!

De klepperman wenst u een prettig weekend toe.

UITNODIGING:
Doe mee aan de samen met de wandelbonden georganiseerte Boswandeling
Op zaterdag 20 april wordt de voorjaars Gouden Therapeutische Wandeltocht gehouden. Startlocatie: Café Restaurant Buitenlust. Starttijd: vanaf 9.00 uur.
De Boswandeling is 15,2 km en onderweg zijn allerlei oefeningen. Hoezo therapeutisch? Bomen scheiden phytonciden af, een stof die hen beschermt tegen insecten, luizen en andere schadelijke invloeden. Vooral dennen en sparren doen dat. Maar…. uit onderzoek in onder meer Japan is gebleken dat die phytonciden ook heel heilzaam zijn voor de mens. Zij verminderen stress, helpen bij burn-out en zijn goed voor het immunsysteem van de mens. In Japan is BOSBADEN heel populair. Doe mee met deze mooie wandeltocht en ervaar het zelf.
 

Nieuws van Dorpsakker De Parel

Zin in (h)eerlijke asperges? Kom dan naar Dorpsakker de Parel (naast Kringloop Goed Zo) en koop onze asperges. Nog lekkerder toch als ze uit je eigen dorp komen!

Dinsdag/vrijdag en zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 kunt u in de moestuin terecht om groenten te kopen. Welkom!

Koop verse groenten en steun daarmee de dorpsakker De Parel. Voor inlichtingen kun je mailen naar Esther Vogelaar: esther_vogelaar@hotmail.com

Nieuwe tentoonstelling Tijdlijn Leersum

Op 18 mei 2019 opent vanaf 13.00 uur de nieuwe tentoonstelling van de tijdlijn in Leersum. Het thema is “de Indische mensen in Leersum en Amerongen”. De tentoonstelling gaat over de Indische mensen die in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw in (vooral) pensions in Leersum en Amerongen verbleven. Ook zal het nieuwe boek “Djagan Loepah” worden gepresenteerd.
Meer informatie

Politiek spreekuur

Beste inwoner,
Het volgende politiek spreekuur staat weer voor de deur.
 
Zaterdag 20 april om 12:00 uur
De Proloog in Allemanswaard
 
Ongetwijfeld heeft u gehoord over de bezuinigingsvoornemens van het college van burgemeester en wethouders.
 
De gemeente komt met een internet-enquête die u kunt invullen, maar misschien heeft u andere ideeën. Die wil ik graag van u horen. Ik wil ook graag met u praten over hoe u denkt over het eventueel sluiten van de bibliotheek, of heeft u alternatieven?
 
Ik ben raadslid voor D66 in de Gemeente Utrechtse Heuvelrug, maar vooral ben ik
inwoner van Amerongen. 

Ik zal u misschien niet altijd direct kunnen helpen, maar ik beloof naar u te luisteren en hoop u op weg te kunnen helpen naar een mogelijke oplossing of antwoord. Ik zie u graag op een van de spreekuren, elke 3e zaterdag van de maand.

Johan Klaassen
Amerongen
Meer informatie

Heel Amerongen soept


met een koninklijk tintje

Soep je mee?
Donderdag 25 april om 17.00 uur serveert Heel Amerongen Soept een wortel-gembersoep in De Proloog.

Waar?
De Proloog, Allemanswaard 27, 3958 KA Amerongen
Wanneer?
Donderdag 25 april van 17 tot 19 uur

De soep is gratis
(een vrijwillige bijdrage in onze soeppan wordt gewaardeerd).
Meer informatie

Amerongen Wandelcentrum

Amerongen ligt zoals u weet in een prachtige, landschappelijk gevarieerde omgeving. Ook bezoekers van buiten Amerongen weten de vele mooie wandelroutes in het dorp en omgeving te vinden. Wandelen brengt in vergelijking met de meeste andere recreatieve activiteiten weinig overlast met zich mee.
Amerongen positioneert om die reden zich steeds meer als wandelcentrum.
Er zijn al 50 uitgewerkte en afgedrukte wandeltochten gratis te verkrijgen op de foldermolen in Buitenlust. Het gehele jaar door kan men aan de hand van die wandelbeschrijvingen in Amerongen gaan wandelen. In de toekomst zullen deze wandelingen ook als GPS-route beschikbaar komen.
Naast de wandelroutes die op elk gewenst moment kunt lopen zijn er in Amerongen 7 georganiseerde wandeltochten die officieel door de wandelbonden, de SGWB en de KWBN, zijn erkend. Deze vindt u binnenkort alle 7 in het Wandelcentrum op de website.
Naar het Wandelcentrum

Palmpasen

Zondag 14 april viert de kerk Palmpasen. Dat is de intocht van Jezus in Jeruzalem.
De kinderen maken een palmpasen stok, ook wel een Haantje Pik stok genoemd.
Op die zondag wordt er aan het eind van de dienst om 11.15 uur vanaf de Andrieskerk een optocht gehouden achter muzikanten van Ons Genoegen naar Kasteel Amerongen waar de kinderen dan paaseitjes gaan zoeken.

Nieuw in Amerongen: de webwinkel van Amerongen Inspireert

Nog niet zo lang geleden opende de webwinkel van amerongeninspireert.nl.

Daarin staan de ANDERS ARRANGEMENTEN, die zich allemaal afspelen in en om Amerongen. Er zijn al enkele arrangementen die geboekt kunnen worden, binnenkort volgen er meer.

De webwinkel verkoopt geen goederen maar alleen diensten en activiteiten.

Ga er eens kijken en houd het in de gaten!

meer informatie

Bibliotheek presenteert: Lezing over de Katharen

Tijdens de Zoute Inval op donderdag 18 april om 10:00 uur in de Bibliotheek Z-O-U-T in Amerongen geeft Frans Loos een bijzonder interessante lezing over een zeer bloederig politiek-religieus drama dat de aarde met bloed heeft doordrenkt.

Dit drama speelde zich af aan het begin van de 13de eeuw in de Midi en heeft de beschaving die zich daar had ontwikkeld, ernstig verstoord. Het staat bekend onder de naam ‘Latijnse Kruistocht’.

Kom luisteren en verbaas u over de wreedheden. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.
verder lezen

Wijziging datum Middeleeuws banket

In plaats van 29 MAART is nu gekozen voor VRIJDAG 28 JUNI 2019. IN DE NAPOLEONSCHUUR. Van 19.00 tot 22.00 uur.
verder lezen
Toen en nu
Pastorie Amerongen
Via Facebook plaatst Arie Rebergen oude Amerongse foto’s. Ook als je zelf oud fotomateriaal hebt kun je dat doormailen naar Arie die het dan bewerkt en op Facebook zet.
Cursusproject
Kijk op de website www.cursusprojectamerongen.nl en schrijf u daar in voor deelname.
Naar het Cursusproject
Agenda
Bekijk de agenda
Openingstijden
in Amerongen
Bekijk alle openingstijden
Mop van Max Tailleur

Hoe laat is het?

Moos had met vrienden een borreltje gedronken en natuurlijk niet op de klok gekeken. Het was al heel laat en met zijn schoenen in z’n hand maakte hij zachtjes de deur van de slaapkamer open, waar zijn vrouw reeds in bed lag.
‘Hoe laat is het’? , vroeg ze slaapdronken . ‘Half twaalf’, fluisterde Moos.
‘Je liegt’ en nu gingen haar ogen wijd open.
‘Ik heb een tijd geleden de klok twee uur horen slaan’.
Wijdbeens ging hij nu voor zijn liggende vrouw staan; er was woede in zijn stem, toen hij brulde:
‘Dus jij gelooft een vreemde klok van 9,75, die je pas één week in huis hebt, eerder dan je man waar je al 22 jaar mee getrouwd bent? Je moet je schamen!’

Meneer de Wijze

Meneer de Wijze geeft de Klepperman raad en sprak:
" Als je het niet meer trekt, moet je maar duwen "

Klepperman Archief
Vorige nummers bekijken
Vliegen met de drone boven Amerongen
Copyright © 2019 Stichting Amerongen Inspireert.


Ik wil mijn voorkeuren aanpassen | mij afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp