Copy
View this email in your browser

L'ULTRA CLEAN MARATHON TANCA LA SEVA PRIMERA EDICIÓ AMB DUES TONES DE RESIDUS RECOLLITS ARREU DE CATALUNYA

  • L'etapa d'avui s'ha dut a terme entre el Monestir de Sant Cugat i la platja del Somorrostro de Barcelona i posa el punt final a aquest repte que conjuga esport i conservació de la natura i que ha posat en evidència que cal prendre consciència sobre la importància de tenir cura del nostre entorn natural
  • L'Ultra Clean Marathon va començar el diumenge passat a la platja de Sant Feliu de Guíxols i després de 295 km corrent i recollint residus per diferents zones d'alt valor paisatgístic i natural de Catalunya, en set etapes diferents, ha acabat avui a la platja del Somorrostro a Barcelona
  • Els ambaixadors de l'Ultra Clean Marathon, els corredors Albert Bosch i Nicole Ribera han arribat  molt emocionats al mar, acompanyats d'un centenar persones que s'han sumat corrent, al darrer tram d'aquesta aventura
  • Durant tot el matí s'han fet recollides de residus a quatre espigons de Barcelona: l'Espigó de Llevant, el del Gas, el de Selva de Mar i el de Bac de Roda i s'han dut a terme diverses activitats lúdiques i educatives

L'Ultra Clean Marathon (UCM) amb els corredors Albert Bosch i Nicole Ribera al capdavant ha tancat aquest migdia la seva primera edició a la platja del Somorrostro de Barcelona. L'etapa que ha començat al Monestir de Sant Cugat ha passat per Collserola, Torre Baró, el Parc Fluvial del Besòs i el Passeig Marítim de Barcelona fins a completar els 42 km d'avui arribant al mar. La d'avui ha estat una de les etapes més participades pel que fa a nombre de corredors que ha acompanyat als ambaixadors al llarg de l'etapa i també pels que l'han recorregut complerta. Una de les notes emotives de la jornada ha estat l'arribada dels corredors amb voluntaris i membres de les associacions UpStones i Cors lluitadors de Duchenne. A la meta, carregats de bosses de residus, també hi han arribat diversos equips corporatius com el de Tarannà Viatges, Veritas, Ocean 52 o el Centre Excursionista de Catalunya, entre d'altres. 

En arribar a la meta, els corredors Albert Bosch i Nicole Ribera han valorat el repte molt positivament i han assegurat que "malgrat que tots dos hem fet algunes de les curses considerades més dures del món, aquesta no la canviaríem per res". Els dos han estat d'acord que "correr per un repte cansa, però correr per un propòsit no gràcies a l'energia de la gent que ha participat: escoles, empreses, voluntaris ambientals i organització". 

Neteja dels espigons
Al llarg del matí s'ha fet una neteja a quatre espigons de Barcelona: Bac de Roda, Llevant, del Gas i Selva de Mar. La neteja s'ha fet en superfície i subaquàtica i en total s'han recollit 652,83 kg de residus, als espigons, 452,3 kg dels quals al fons marí. Pel que fa la resta de punts de neteja del llarg de l'etapa s'han recollit 775,3 kg. Entre els residus més curiosos d'avui cal destacar un altaveu, cartutxos de caça, un seient de cotxe, roba interior o una diadema de disfressa, entre d'altres. El premi al residu més habitual ha estat pels envasos, el més curiós pels aliments que es llencen i que es poden reaprofitar evitant, així, el malbaratament, i el més perillós ha estat pels cartutxos de caça. El còmput global de residus recollits al llarg d'aquesta setmana d'Ultra Clean Marathon és de 1973,5 kg, dels quals 848,34 han estat d'envasos lleugers, 246,7 de vidre i 878,5 d'altres tipus. 

D'altra banda, l'esplanada de davant de la platja del Somorrostro ha acollit diverses activitats educatives i mediambientals durant el matí que han comptat amb la participació de persones de totes les edats. Per exemple, s'ha construït un piano electrònic amb residus del mar, s'ha fet un mostreig de sorra per descobrir els animals o restes naturals i artificials que ens porta el mar, activitats al laboratori de la platja, recollida de residus i aprofitament per plantar llavor, una classe oberta de blues i actuació dels Blues Shakers i Blues Shouters, taller de mostreig de plàstic 0, la construcció d'obres d'art amb material reciclat, entre altres. 

En finalitzar l'etapa d'avui s'ha alliberat un exemplar de gavina corsa. La periodista Cori Calero ha estat la padrina de l'etapa i la responsable d'alliberar-ne un exemplar  que ha estat tractada durant dos mesos al Centre de Fauna de Torreferrussa després de ser rescatada al Garraf amb un ham a l'ala. També s'ha reintroduït un xoriguer petit. 

L'etapa d'avui ha comptat amb el patrocini de Ocean 52, Veritas i Tarannà Viatges, i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, el Parc Natural de Collserola, Brita, Denso, el Centre Excursionista de Catalunya, el Gremi d'Hotelers de Barcelona, l'Hotel Catedral de Barcelona, Mercabarna, Nutrició sense Fronteres, Confraria de Pescadors de Barcelona, Submón, Ambientubers, Centre de submarinisme Vanas Dive, Club Esportiu Guàrdia Urbana Barcelona i Ocean  Sweep. 

L'Ultra Clean Marathon ha estat organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori, la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya i la Generalitat de Catalunya mitjançant l’Agència de Residus de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat, i ha comptat amb el patrocini de l'Obra Social La Caixa, Urbaser, Driving Events, Nissan 100% Elèctric i la col·laboració de Club EMAS.

Més informació: 
Servei de premsa Ultra Clean Marathon
Gemma Moncho - T. 621 20 16 40
comunicacio@ultracleanmarathon.cat

Descarrega materials de premsa (dossier, fotos, vídeos, etc.) 

Descarrega de fotos de l'etapa d'avui
Més informació i gestió d'entrevistes
Descarrega materials de premsa (dossier, fotos, etc.)
Copyright © 2018 Ultra Clean Marathon, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp