Copy

BSC Academy Noord

View this email in your browser

Het platform voor buurtsportcoaches in Drenthe, Friesland en Groningen

Terugblik leerlijn BIOR & start editie 2020


Op 28 februari 2019 ging de leerlijn BIOR (Bewegen in Openbare Ruimte) van start. Buurtsportcoaches en andere professionals werkzaam in de wijk die bijdragen aan de leefbaarheid in de stad, wijk of gemeente deden in de leerlijn kennis op over BIOR, over de beleidsvertaling hiervan door de gemeente en de toepassing in de eigen werkomgeving. 

In deze video blikken we terug op deze leerlijn en komen cursisten en docenten aan het woord. Interesse in het volgen van de leerlijn BIOR? We bieden deze weer aan in het eerste kwartaal van 2020. Kijk voor meer informatie op de website Leven Lang Leren van het Instituut voor Sportstudies en meld je eventueel aan voor de interesselijst door een e-mail te sturen naar LLL-sportstudies@org.hanze.nl. We houden je dan op de hoogte van de concrete startdatum.

Lees verder >

Buurtsportcoach in de spotlight: Bart Bruins


Een paar keer per jaar zetten we een buurtsportcoach, werkzaam in Groningen, Friesland of Drenthe, in de spotlight. We vragen hem/haar de hemd van het lijf! Buurtsportcoach Bart Bruins bijt het spits af.

Wie ben je en waar werk je?
“Mijn naam is Bart Bruins en ik ben sinds twee jaar werkzaam als buurtsportcoach namens Huis voor de Sport Groningen. Ik geef daar samen met een aantal collega’s uitvoering aan het sportstimuleringsproject ‘Bslim’ waarin we kinderen van vier tot zestien jaar in beweging willen krijgen en houden. Daarnaast willen we ze wijzen op het belang van een actieve leefstijl. Ik mag dat doen in de wijk Beijum in de stad Groningen.”

Heb je tijdens je werk veel contact met andere buurtsportcoaches? 
“Jazeker, we hebben een maandelijks overleg met overige buurtsportcoaches uit de stad. Daarin bespreken we de huidige aanpak, wat werkt en wat niet, waar liggen kansen en waar moet op dat moment onze focus op liggen, wat zijn trends en wat kunnen we daarmee? Daarnaast heb ik wekelijks overleg met directe collega’s uit omringende wijken. Wat wij merken is dat met name de jongeren (12-16 jaar) niet meer gebonden zijn aan een wijk. Zij wijken uit en zijn verspreid te vinden in andere wijken van de stad. Om ook deze doelgroep in beweging te krijgen is een gezamenlijke aanpak noodzakelijk. De wijkgrenzen vervagen en door middel van een gerichte samenwerking met collega’s buurtsportcoaches en de vakdocenten van het voortgezet onderwijs, lukt het ons steeds beter om ook deze doelgroep te activeren.”
Lees verder en kom erachter aan welke buurtsportcoach Bart het stokje voor deze rubriek overdraagt!
Bart Bruins

In de spotlight


Oktober 2019
Cursus Motiverende Gespreksvoering
In oktober bieden wij de driedaagse cursus Motiverende Gespreksvoering aan. Professionals worden getraind en ondersteund om motiverende gespreksvoering (nog beter) toe te passen in hun werkzaamheden. Interesse? Meld je aan voor de interesselijst door een e-mail te sturen naar LLL-sportstudies@org.hanze.nl. We houden je dan op de hoogte van de concrete startdatum.
Intervisie buurtsportcoach coördinatoren
In afstemming met Kenniscentrum Sport zijn we aan het kijken wanneer er een intervisie kan plaatsen met buurtsportcoach coördinatoren. Meer informatie hierover volgt. Interesse, neem dan contact op met Mieke Zijl, mzijl@sportdrenthe.nl.
Medic First Aid

Terugblik cursus
Medic First Aid


Op woensdag 22 mei vond de cursus Medic First Aid voor buurtsportcoaches plaats bij Huis voor de Sport Groningen. Eén van de deelnemers was Carina Kamps, buurtsportcoach in de Indische Buurt & De Hoogte (Groningen). Zij vindt het ontzettend belangrijk dat ze in haar functie weet wat ze moet doen als er iets fout gaat.

Waarom heb je je aangemeld voor de cursus?

“Als buurtsportcoach werken wij veel samen met kinderen tussen de 4 en 17 jaar in verschillende sportsituaties. Er kan tijdens het sporten zeker iets gebeuren. Daarom is het heel belangrijk dat wij weten welke handelingen we moeten doen als er iets fout gaat. Daarnaast werk ik ook privé al jaren in mijn eigen sportschool, waarbij EHBO een absolute ‘must’ is om überhaupt training te mogen geven.”

Lees verder >

Digitale middelen in het sportonderwijs


Binnen het project Fit for Play, waarbij Huis voor de Sport Groningen en de Hanzehogeschool betrokken zijn, worden kinderen die te weinig bewegen gestimuleerd met behulp van digitale middelen.

Fit for Play is nieuwsgierig naar jouw ideeën en wensen over de inzet van digitale middelen (exergames) in het sportonderwijs en daarbuiten. Zij willen graag weten hoe professionals hier tegenover staan. Het delen van jouw mening en ervaring als buurtsportcoach wordt op prijs gesteld. Zou je via deze link 6 meerkeuzevragen willen beantwoorden? Gegevens worden anoniem verwerkt.

Meer over Fit For Play
Een initiatief van:
Copyright © 2019 BSC Acadamy, Alle rechten voorbehouden.

Klik hier om je af te melden voor nieuwsbrieven van Buurtsportcoach Academy Noord.


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BSC Acadamy · Eisenhowerstraat 35 · Hoogeveen, 7901 AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp