Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser
Beste lezer,

Bijgaand de nieuwsbrief van Dierenkliniek Kenaupark.

De werkzaamheden in en rondom het Kenaupark zijn grotendeels afgerond. Op deze kaart kunt u zien hoe u het Kenaupark kunt bereiken maar ook hoe u het park weer kunt verlaten. De Kenaubrug is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Als u het Kenaupark via de Kinderhuisvest verlaat mag u niet links afslaan richting de Parklaan.

Wij wensen u veel lees plezier, heeft u vragen of opmerkingen dan horen we het graag.

In deze nieuwsbrief:

  • Column Jan Willem Baljet; verwennen
  • Chronisch nierfalen bij de kat
  • Tongelen bij de hond
  • Waarom zouden we onze kater laten castreren?
  • Wist u dat...

U kunt onze nieuwsbrief ook online bekijken.

Verwennen

Verwennen is iets heerlijks. Niet alleen voor de ontvanger, maar ook voor de gever. Hoe fijn is het niet als je elkaars affectie op deze manier kunt bevestigen? Helaas heeft de term, bij sommigen, ook een negatieve betekenis. "Een verwend kind" is niet positief. Ik vind het echter heerlijk om alle mensen en dieren in mijn omgeving gruwelijk te verwennen. Waarom? Het geeft mij een positief gevoel en het bevestigt onze band.
Lees verder...

Chronische nierfalen bij de kat

Chronisch nierfalen komt regelmatig voor bij katten, de kans is 1 op 3. De nieren hebben meerdere belangrijke functies in het lichaam. Ze zorgen onder meer voor het regelen van de vochtbalans in het bloed, ofwel ze geven aan hoeveel uw kat moet plassen en dus moet drinken. De nieren filtreren het bloed ook, waarbij afvalstoffen uit het bloed verwijderd worden via de urine en belangrijke stoffen in de juiste hoeveelheid in het bloed gehouden worden. Lees verder...

Tongelen bij de hond

Een hond kan zijn tong uitsteken om diverse redenen. De meest voor de hand liggende reden dat een hond zijn tong uitsteekt is dat hij iets heeft gegeten en zijn bek af likt. Dit heeft niets met communicatie te maken, terwijl dat bij de hond van deze mevrouw wel het geval is. Lees verder...

Waarom zouden we onze kater castreren?

Dit is een vraag die ons soms gesteld wordt. Vaak is het argument om de kater niet te laten castreren omdat het niet natuurlijk is. Dat het zielig is voor de kat om hem van zijn mannelijkheid te beroven.
Maar, wat is natuurlijk? Lees verder...

Wist u dat:

  • Huiskatten meestal het hele jaar door verharen. 2/3 van de haren die de katten verliezen worden doorgeslikt als ze zich wassen. Deze losse haren kunnen zich in de maag ophopen en een haarbal vormen. Veel katten braken de haarballen uit, maar het kan ook een obstructie in de darmen veroorzaken waardoor chirurgie nodig is. Katten brengen ongeveer 10% van de tijd dat ze wakker zijn door met zich te wassen. De totale haarproductie van een volwassen kat is gemiddeld 32.7 g per kg lichaamsgewicht. U kunt haarballen voorkomen door regelmatig te kammen of uw kat te laten trimmen. Ook is er speciale voeding of haarballen pasta verkrijgbaar.
  • We op maandag en woensdag avond geopend zijn tot 19.30 uur.


Wil je deze nieuwsbrief op een ander mailadres ontvangen?
Pas je gegevens aan of schrijf je uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp