Copy
Se nyhetsbrevet på webben

Vilken härlig höst vi har!
 

Den här hösten är härlig på många olika sätt: fantastiska höstdagar i vår vackra natur, sportframgångar för våra lokala föreningar och succé för NOBEL-utställningen. Och ännu mer roliga saker väntar – nästa vecka är det äntligen dags för lanseringen av Markaryds nya presentkort! Om detta och mycket mer kan du läsa i vårt fullmatade nyhetsbrev.

Trevlig läsning!
Hälsningar
Madelene & Larissa

Lansering av Markaryds presentkort
– lyxigt enkelt 


Nu är det dags för Markaryds nya presentkort att lanseras. I samband med långlördagen 27 oktober (se nedan) finns det äntligen möjlighet att köpa det nya Markaryds presentkortet som gäller i över 40 butiker, restauranger, sportanläggningar och serviceinrättningar runt om i kommunen. En stor fördel är att det går alldeles utmärkt att använda ett och samma kort i flera olika butiker.
Markaryds nya presentkort kommer kunna köpas hos c/o Markaryd på Stationshuset, Balkheds Bygg & Djurfoder samt Coop Markaryd. Vi på c/o Markaryd står bakom Markaryds presentkort och Markaryds Sparbank är sponsor och möjliggör presentkortets införande.

Är du företagare och vill beställa Markaryds presentkort? Kontakta Madelene madelene@markaryd.com

En händelserik lördag 
- 27 oktober


Ge dig ut i centrum, vimla, shoppa, luncha och njut av en härlig höstdag tillsammans med nära och kära!
 • Öppet Hus på Stationshuset
  Tillsammans med Markaryds Sparbank har vi på c/o Markaryd öppet hus på Stationshuset kl 10-15 för att fira lanseringen av presentkortet. Bankens rådgivare är på plats för att svara på dina frågor om din ekonomi, det blir tävlingar och vi bjuder på godis. Restaurangen Perrongen håller öppet över lunchen för dig som är sugen på något gott. Självklart går det utmärkt att köpa Markaryds presentkort (endast kortbetalning).
   
 • Långlördag
  Långlördag i centrum. Ta chansen att vara med i en tipsrunda i några av butikerna och vinn Markaryds presentkort. Talongerna finns att hämta i deltagande butiker samt på Stationshuset.
 • Öppet på NOBEL-utställningen
  Mellan kl 11-15 håller NOBEL-utställningen öppet för allmänheten. Guidade visningar kl 12, 13 och 14. Möjlighet för barn och ungdomar att göra egna experiment.
  Entré 50 kr, pensionärer 30 kr (swish och kortbetalning).
  Fri entré för barn och ungdomar t o m 20 år.
   
 • Braslördag hos Balkheds Bygg & Djurfoder
  Mellan kl 9-13 finns Conturas representant på plats och lämnar tips och råd vad du bör tänka på i samband med ditt köp av braskamin. Det bjuds på kaffe, kaka och korv.
   
 • 1,5 års jubileum hos Rasta
  Rasta Markaryd fyller 1,5 år och detta firas 27-28/10. Ansiktsmålning, liten tipsrunda och specialerbjudande på mat.

   

Snart dags för nästa års Markarydsmagasin 


I november startar vi upp arbetet med nästa års Markarydsmagasin som kommer ut under våren. Vår tanke är att fylla nästa års magasin med ännu fler intressanta artiklar. Har du tips på personer, företag eller händelser som vore intressant att uppmärksamma får du gärna tipsa Madelene madelene@markaryd.com
PS! När du nu planerar nästa års budget, glöm inte lägga in en post för annonsering i Markarydsmagasinet 2019! (Annonsförsäljningen startar i slutet av detta året och först till kvarn gäller…i år valde ca 60 företag att vara med!)

Viktig information om kartan 2019


Just nu säljer Kartguiden annonser till nästa års Markarydskarta. Vi vill klargöra att c/o Markaryd ej är medproducent av kartan 2019 utan kartan görs helt i Kartguidens regi. Förhoppningen är dock att vi precis som tidigare år ska ha kartan på turistcentret och hos våra InfoPoints.

Stort intresse för Nobelutställningen


Skolklasser från hela region Kronoberg besöker utställningen och gör samtidigt studiebesök hos företag i kommunen. Företag, kommunen, regionen med flera har konferenser och möten i lokalerna. 

Nobelutställningen, som finns i Bröderna Gustavssons gamla lokaler på Hannabadsvägen, kommer att vara i Markaryd fram till 28/2 – 2019. På ovanvåningen i samma byggnad har NIBE byggt upp en utställning kring deras industriella resa och hur Markaryd och näringslivet förändrats under tiden. 
 
Lördagen 27/10 kommer utställningarna hållas öppna för allmänheten och onsdagen 31/10 är det öppet för höstlovslediga barn. Håll utkik på vår hemsida och sociala medier för framtida öppettider.

Är du intresserad av att hålla en konferens eller ett annat möte i lokaler så kontakta oss: info@markaryd.com

Är du företagare och brinner för framtiden?


Är du företagare och brinner för framtiden? Ta då chansen att vara med på Mot Nya Höjders företagskarta på webben.
 
Om du är med på kartan så kan skolor kontakta dig för samverkan. Bakom kartan står "Maker Tour - Mot nya höjder", som är ett utbildningskoncept för att få fler elever intresserade av teknik, naturvetenskap och matematik. Det är Region Kronoberg som står bakom satsningen och syftet är att näringslivet i vårt län ska hitta den kompetens som efterfrågas även i framtiden. Målet är också att öka samverkan mellan skola och arbetsliv. Läs mer här: motnyahojder.com
 
Är du intresserad av att synas på kartan så kontakta Madelene: madelene@markaryd.com

GOTT & BLANDAT

Danskar lockas till Markaryd


Förra veckan fick Markaryd chansen att representera Småland på årliga Kulturnatten i Köpenhamn. Kommunalrådet Bengt Germundsson och Rune Lindgren från Gräddhyllan Lantcafé fanns på plats och bjöd glada danskar på fika och berättade om vår bygd. Intresset var stort och medverkan resulterade även i en artikel i Expressen/Kvällsposten

SJ marknadsför Markaryd i nationell kampanj


”Borta bra men hemma bäst” är namnet på en kampanj som SJ nyligen lanserade. I kampanjen jämför de tio svenska destinationer med internationella destinationer. En av dessa tio destinationer är Markaryd och älgsafari! Skoj tycker vi!

Träningshelg för livsnjutare


Träningsinspiratören, Jane Nilsson, leder träningskurser både i Sverige och utomlands. I september anordnade hon en träningshelg på hemmaplan under temat ”Träningshelg för livsnjutare” i samarbete med Ekebacken hotell och restaurang Perrongen. Tjejer från olika delar av landet tränade i vår härliga natur och åt god mat. Recensionerna var positiva och ”väl ordnat i fantastisk miljö” ”sköna sängar” ”bästa brunchen någonsin” delades på sociala medier av deltagarna.

Detta är ett lysande exempel på hur vårt motto ”Ju mer vi är tillsammans” kan fungera i verkligheten.
 

Nytt från Näringslivet


Balkheds Bygg & Djurfoder utökar sortimentet


Balkheds är sedan 1 juli 2018 ny återförsäljare av NIBE Contura braskaminer i Markaryd med omnejd.
 ”Vi är väldigt stolta över att få representera Contura och att få visa upp delar av sortimentet hos oss på Balkheds” säger Martin Balkhed. "Kom gärna in och titta i vår utställningshall för att se vilken kamin som passar er och passa på att ställ frågor till mig och mina kollegor", fortsätter Martin. 
Missa inte Balkheds Braslördag 27/10, se längre upp i nyhetsbrevet. 

Mer liv i Villan på Ekebacken


Ekebackens nya platschef Chris Nilsson har spännande planer för den gamla läkarbostaden, som idag kallas ”Villan”. Så här säger Chris om framtidsplanerna: 

-    Tanken med Villan är att det ska bli ett hus för ” happenings ” inom mat och dryck framöver. Vi börjar redan i november med klassisk gåsmiddag och sedan julbord. Sedan har vi många spännande projekt under planering för våren så håll ögonen öppna. 

Viktiga datum för dig som är företagare

 • 14/11 - Sista dagen att komma in med tips till vårt nyhetsbrev
   
 • 22/11 - Tillväxt Markaryds Frukostmöte
  Äger rum på Ekamant, (föranmälan krävs).
  Läs här om förra frukostmötet som hölls i Nobelutställningens lokaler i september. 

Evenemang för allmänheten

 • 27/10 - En händelserik lördag
   
 • 28/10 - Tipspromenader från Timsfors Folkets hus 
  Se evenemanget här.
   
 • 11/11 - Antik & Samlarmarknaden
  Se evenemanget här.
   
 • 12/11 - Musikriket - Fröken Elvis
  Se evenemanget här.
MEJLA OSS
TIPS TILL NÄSTA NYHETSBREV
MEJLA
LÄGG IN
DITT EVENEMANG I VÅR KALENDER
LÄGG IN
SE VAR
DU KAN HANDLA MED PRESENTKORTET
MOTTAGARE

FÖLJ OSS

Website
Email
Instagram
Facebook
Copyright © 2018 c/o Markaryd, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.www.markaryd.com


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
c/o Markaryd · Drottninggatan 1D · Markaryd 28531 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp