Copy
 
 
Kan je deze mail niet lezen? Klik dan hier.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Terugblik
 
Prima fietsweer, mooie routes, lekker eten en drinken, en een gezellige after party! We zagen veel enthousiaste collega’s en blije gezichten. Wij kijken dan ook met een tevreden en trots gevoel terug op een mooie fietsdag.
 
 
 
 
 
Veiligheid: met dank aan de wegkapiteins
 
‘Een veilige tocht’ had een hoge prioriteit. Daartoe wilden we op alle racefietsgroepen een ‘echte’ wegkapitein. En dat is gelukt dankzij wielerverenigingen, fietsvrienden en –familie, en oud-deelnemers. We organiseerden met de NTFU tweemaal een dagclinic ‘wegkapitein’ op zaterdagen met in totaal 17 deelnemers.
 
 
 
 
 
Calamiteiten
 
Eén deelnemer sloeg over de kop met als gevolg een flink beschadigde fiets en een dito ego, zoals hij meldde. Verder was er één deelnemer met schaafwonden vanwege een valpartij. Dat is allemaal niet leuk, maar gelukkig geen ernstige calamiteiten
 
 
 
 
Routes
 
De routes waren zorgvuldig samengesteld en werden ongeveer vijf keer gecheckt en aangepast, onder meer door de wegkapiteins die (weer) op zaterdagen in groepen de routes proefreden.
Alle wegkapiteins en gidsen (40km) heel erg bedankt voor jullie bijdrage aan de veiligheid van de tocht!
.
 
 
 
 
 
Foto’s
 
Onze fotograaf Quintin van der Blonk heeft de hele dag mooie foto’s geschoten. Je kunt ze bekijken op www.hbofietstocht.nl/fotogalerij.  
Frank Hielckert van NHL Stenden stelde nog een leuk filmpje samen, dat kun je hier zien.
 
 
 
 
Afzeggingen
 
Half juli hadden we iets meer dan 500 aanmeldingen. Na het versturen van de nieuwsbrief kregen we veel afmeldingen en uiteindelijk kwamen er ook nog een 20-tal aanmelders niet opdagen. Dat is niet echt fijn voor de groepsindeling en ook financieel een behoorlijk punt van zorg. Je koopt dan bijvoorbeeld ook teveel catering in. Uiteindelijk hadden we bijna 400 ‘echte’ deelnemers.
 
 
 
 
 
HBO-Fietstocht 2019
 
Het fietswiel gaat naar….? Hogeschool Utrecht heeft zich bereid verklaard om de tocht volgend jaar te organiseren. Utrecht en Fietsen. Een steeds logischer combinatie
 
 
 
 
Vraag: hoe minder no-show?
 
Bekend is dat een gratis evenement betekent dat je je gemakkelijk aan-, maar ook afmeldt. Of niet komt. Dat is een ‘waste of money and food.’ We vroegen ons af of daar iets aan te doen valt, bijvoorbeeld door een bescheiden eigen bijdrage te vragen, die eventueel naar een goed doel gaat. Of is het een idee om bij annulering tot bijvoorbeeld tien dagen tevoren, of bij niet komen opdagen alsnog een bedrag in rekening te brengen?
 
Vraag 1: zou je je aanmelden (en minder snel afmelden) als je een bijdrage van €10 moet betalen?

Vraag 2: meld je je minder snel af op een laat moment als je daarvoor achteraf een rekening krijgt van bijvoorbeeld €25.-?
 
Ten slotte een derde, meer algemene vraag: wat was top en wat kan de volgende anders of beter?
 
Geef je mening door in een mail aan hbofietstocht@hhs.nl. Alvast dank.
 
 
 
 
Sponsors
 
We bedanken:
- Studystore voor het bekostigen van de start/finishboog
- Albert Heijn voor 500 bananen en 500 mueslirepen
- Maas (koffie-automaten en meer) voor het ter beschikking stellen van de polsbandjes
- Seats&Sofas voor de bingoprijzen
- Atletiekvereniging Sparta voor het ter beschikking stellen van ruimte voor de fietsenstalling

 
 
 
 
 
Tot volgend jaar!
 
We wensen Hogeschool Utrecht veel succes en plezier bij het organiseren van HBO-Fietstocht 2019!
 (beantwoord je de drie vragen vóór 10 september?)
 
 
 
Afmelden voor de nieuwsbrief
 
Wil je volgend jaar geïnformeerd worden over de HBO-Fietstocht 2019? Prima, niets doen. Wil je echter geen infomail ontvangen, meld je dan onderaan deze nieuwsbrief af: uitschrijven. Dan geven we je e-mailadres niet door aan Hogeschool Utrecht.
 
 
 
 
 
Copyright © 2018 Haagse Hogeschool fietstocht, All rights reserved.
 
Uitschrijven  Instellingen
 
Email Marketing Powered by Mailchimp