Copy
Lue uutiskirje selaimella

NUORISOTIEDON KIRJASTON UUTISKIRJE 2/2019

Sisältö 14.6.2019:

  1. Kesän aukioloajat
  2. Kesälukemista ja lainatuimpia kirjoja
  3. Sinisen verstaan 24,5 vuotta ilmestyi kirjana
  4. Nuorisotyön arviointia tarinallisin menetelmin
  5. Kirjavinkkejä nettisivuiltamme
NUORISOTIEDON KIRJASTO

Kesän aukioloajat

Kesä on jo täällä! Nuorisotiedon kirjasto sulkeutuu torstaina 20.6. klo 16. Vielä kesäkuun ajan kirjastoon pääsee käymään ilmoittamalla tulostaan etukäteen sp. kirjasto(at)alli.fi tai p. 044 4165 205.

Kesätauon jälkeen avaamme maanantaina 12.8. klo 10. Siitä lähtien kirjasto on normaalisti avoinna ma-pe klo 10-16, ja keskiviikkoisin klo 10-18. Lainoja voi palauttaa milloin vain Allianssi-talon ulko-oven postilaatikkoon.
 
 

Kesälukemista ja lainatuimpia kirjoja

Kirjastoon on tullut paljon uusia kirjoja, joita voi selata täällä ja varata joko asiakastunnuksilla tai sähköpostitse (kirjasto(at)alli.fi). Joukossa on myös verkkoaineistoja, joita pääsee lukemaan suoraan linkeistä.

Kirjaston lainatuimpien kirjojen lista kertoo siitä, mistä nuorisoalalla innostutaan juuri nyt. Listalla on aina tasaisesti sekä tutkimuskirjallisuutta että toiminnallisempaa aineistoa. Viime vuoden lainatuimmat julkaisut esitellään täällä.

Lainatuimpien aineistojen listalle ovat nyt kiivenneet myös iki-ihanat Lätinäkortit! Hankasalmen nuorten työpajassa valmistetut kortit ovat valloittaneet monet nuorten kanssa työskentelevät toimijat ja niitä kirjasto esittelee mielellään, kun tarvitaan toimiva työväline nuorten kanssa keskusteluun, vaikeidenkin asioiden puheeksi ottamiseen ja ryhmätoimintaan.

Lätinäkorttien syntytarinan löydät täältä.

UUSIA AINEISTOJA

Sinisen Verstaan 24,5 vuotta ilmestyi kirjana

Helsinkiläinen Sininen Verstas -työpaja lopetettiin yllättäen juhlavuonnaan, 25-vuotispäiviensä kynnyksellä. Maineikkaan nuorten taidetyöpajan tarinan kokosi kirjaksi Virpi Marjaana Siira, joka tunnetaan yhtenä Verstaan työmuotojen kehittämisen voimahenkilönä. Nuorisotiedon kirjastossa järjestettiin toukokuussa keskustelutilaisuus, jossa oli koolla sekä helsinkiläisiä nuorten työpajoja hallinnoivan opetusviraston väkeä että Verstaan entisiä työntekijöitä ja muita aiheesta kiinnostuneita.

Sinisen Verstaan vaiheita muistellessa nousi uraauurtavan työmuodon merkityksellisyys vahvasti esiin. Sininen Verstas oli itsessään vahva brändi, joka oli tunnettu myös kansainvälisyydestään. Helsingin Annankadulta löysivät kaupunkilaisetkin värikkään taidemaailman, jonka työpajanuoret ohjaajineen loihtivat esiin vuosi toisensa jälkeen. Verstaalle vaelsi työpajajaksolle myös ei-helsinkiläisiä nuoria, jotka löysivät yhteisöllisyyttä ja elämälleen suuntaa luovan ja mielekkään tekemisen kautta

Sinisen Verstaan tarinaan voi tutustua verkossa tai lainata se kirjastosta.

Sininen Verstas 24,5 vuotta / Siira, Virpi Marjaana. Helsinki : Stadin ammatti- ja aikuisopisto, 2019. - 175 s.

Nuorisotyön arviointia tarinallisin menetelmin

Miten nuorisotyö vaikuttaa nuorten elämään? Siinäpä kysymys, johon ei ole helppoa löytää vastauksia. Onkin ilahduttavaa, että asiaan on pureuduttu ja nuorilta itseltään kysytty, mitä he ovat nuorisotyössä kokeneet.

Humanistisen ammattikorkeakoulun Tarinallisen arvioinnin opas esittelee Sue Cooperin kehittämää nuorisotyön osallistavaa vaikuttavuuden menetelmää suomalaisen nuorisotyön lähtökohdista. Menetelmän perustana ovat nuorten kirjoittamat tarinat siitä, mitä he ovat nuorisotyössä kokeneet. Tarinoissa näyttäytyvät muutokset, joita heissä on nuorisotyön myötä tapahtunut. Tarinallisen m
enetelmän ideaan johdattaa oivallisesti alta löytyvä Humakin video.

Nuorten kertomuksia nuorisotyön merkityksellisyydestä: tarinallisen arvioinnin opaskirja
- verkkojulkaisun tekijät ovat Lasse Siurala, Eeva Sinisalo-Juha, Kristina Heikkilä, Hanna Mikkonen, Lauri Sundberg ja Netta Vahteri.

Lasse Siurala ja Eeva Sinisalo-Juha kirjoittivat aiheesta artikkelissaan The Impact of Youth work in Finland: "Learning", "Diversity" and a "Cool Atmosphere", joka on luettavissa teoksessa The Impact of Youth work in Europe: A Study of Five European Countries / Ord, John (ed.). Helsinki : Humak University of Applied Sciences, 2018. - 240 s. (Publications ; 56)

 

Mitä on nuorisotyön osallistava arviointi tarinallisin menetelmin?

Kirjavinkkejä nettisivuiltamme


Kirjaston nettisivuilta löytyy lisää poimintoja nuorisotyön ja -tutkimuksen aineistoista. Esittelemme muun muassa Verken mainion Maker-toiminta nuorisotyössä -opuksen, joka paneutuu käsillä tekemisen uusiin muotoihin ja teknologiakasvatukseen nuorisotyössä. Nuorille ja nuorten kanssa toimiville suunnatut Mitä sa rageet -kirja ovat taas hyviksi havaittuja tunteiden kohtaamisen ja tunnetaitojen opiskelun oppaita. Lukemisiin!
Nuorisotiedon kirjasto
Allianssi ry, Asemapäällikönkatu 1, 00520 HELSINKI
kirjasto@alli.fi

Voit
muokata asetuksiasi tai perua uutiskirjeen näistä linkeistä.
Allianssin uutiskirjeiden
tietosuojaseloste.

Email Marketing Powered by Mailchimp

Copyright © 2019 Nuorisotiedon kirjasto, All rights reserved.