Copy


Kursuskalender fra Basens Kompetencecenter
 

2019 byder på mange spændende nyheder fra Basens Kompetencecenter.
Vi tager hul på det nye år, med en række kurser, målrettet praktikere, professionelle og andre med interesse indenfor området af udsatte børn og unge. 
 
Kurser i foråret 2019

Fredag d. 18.01.19  - Spiseforstyrrelser
Onsdag d. 20.02.19 - OCD og autisme
Onsdag d. 13.03.19 - Skolevægring og isolation
Onsdag d. 27.03.19 - Børn med angst og autisme
 
Se Kursuskalenderen for foråret 2019

Temaaften om Metakognitiv terapi til børn og unge

 
Metakognitiv terapi kan anvendes i arbejdet med børn og unge, som en metode til at lære barnet eller den unge at forholde sig til sin tankeproces på en helt ny måde, som gør det muligt at lægge bekymringer og grublerier fra sig, og komme videre når man gerne vil. Behandlingsformen kan anvendes som en metode til at lære barnet eller den unge at distancere sig fra sine tanker, så de oplever at have kontrol over dem, og ikke omvendt. Du kan læse mere om hvad Metakognitiv terapi er her.

Til vores Temaaften torsdag d. 31. januar, har vi inviteret en af Danmarks førende eksperter i metakognitiv terapi, Marie Louise Reinholdt-Dunne, cand.psych.aut, til at fortælle om den teoretiske metakognitive model og introducere os til forskellige terapeutiske værktøjer og teknikker. Oplægget vil ligeledes komme omkring, hvordan man som professionel kan gøre brug af metakognitiv terapi i komplekse problemstillinger.

 
Læs mere om vores næste Temaaften

Fra STU til student - Nikolajs historie


Nikolaj afsluttede sit STU-forløb på Basen i sommeren 2018. Han har diagnoserne Aspergers syndrom og social angst, og var i halvandet år isoleret derhjemme, inden han startede på Basen STU. Nu læser han Hf og bliver student til sommer, med en plan om at læse til læge.

Læs Nikolajs historie om hvordan det er at have forskellige vanskeligheder, som kan gøre det svært at tage en almen ungdomsuddannelse, og om hvordan han med den rette hjælp, er kommet videre i livet.

Læs Nikolajs historie her

Basens elever strikker til hjemløse


Sidste år donerede Basens elever gaver til hjemløse i Københavnsområdet i forbindelse med julemåneden. I år har eleverne besluttet at de vil strikke varme tæpper og halstørklæder, som skal uddeles af eleverne selv, på herberger og i sociale organisationer i løbet af januar måned.

Bag strikkeprojektet ligger masser af pædagogiske tanker. Udover at strikkeaktiviteterne er stressreducerende, fungerer projektet også som dannelse til medborgerskab, og fælleskabet der er opstået omkring projektet, har forstærket det sociale miljø og fællesskabsfølelsen på skolen.

Læs hele historien her
Du modtager denne mail, fordi du har tilmeldt dig Basens nyhedsbrev.

Ønsker du ikke længere at modtage vores nyhedsbrev, kan du afmelde dig her:
Afmeld

Kontakt:
info@basen.dk
39296767

www.basen.dk | www.basenstu.dk | www.basennord.dk 

Basen Skole/Dagbehandling og STU: Strandboulevarden 122, 2. sal, 2100 København Ø | Carl Nielsens Allé 15C, 2100 København Ø | Søndervangen 51, 3460 Birkerød 

Åbn i din browser.


This email was sent to <<E-mail Adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Basen Skole/Dagbehandling og STU · Strandboulevarden 122, 3. sal · 2100 · København Ø 2100 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp