Copy
Regiospecial VNO-NCW Midden-Brabant | 2 april 2020    
Jeroen Bergen:
Complimenten voor de lokale overheid.

 
In dit nieuwsbericht delen we informatie voor u als ondernemer, actief in de regio Midden-Brabant en onderdeel van de Hart van Brabant gemeenten.
Zelden was er zo intensief en constructief contact tussen de lokale bestuurders en VNO-NCW Midden-Brabant. Met een duidelijk gemeenschappelijk doel wordt er voortvarend en doelgericht gewerkt om de problemen die door het Corona virus worden veroorzaakt, aan te pakken.

Wekelijks vinden er diverse crisisoverleggen plaats waarvoor input wordt gevraagd aan ondernemers op het Corona dossier en de economische impact die hierdoor ontstaat. Samen met de vertegenwoordigers vanuit Midpoint Brabant op oa logistiek, de maakindustrie en de vrijetijdssector geven we kleuring aan het te voeren beleid. Ik kan niet anders zeggen dat dit zeer coöperatief en slagvaardig gebeurd. De eerste resultaten van deze overleggen zijn zichtbaar en we weten elkaar makkelijk te vinden. We maken echt slagen en daarmee creëren we een nog steviger fundament voor de toekomst.
 
Hoewel de reden ziekmakend is, is de uitkomst van deze samenwerking meer dan hoopvol en echt een reden tot een goed gevoel. De overheid toont zich een zeer betrouwbare partner.
 
Samen staan we sterk en weerstaan we deze crisis!
 
Jeroen Bergen
Voorzitter VNO-NCW Midden-Brabant

Burgemeester Theo Weterings:
Hou vol!

Sinds 27 februari kennen wij corona in Nederland. Vanaf dat moment is het openbaar leven vrijwel tot stilstand gekomen. De samenleving merkt dat, ik zie dat en u voelt dat als geen ander. We blijven veelal thuis. Uw bedrijven zijn veelal gesloten. Ik zie ook dat er nieuwe initiatieven ontstaan, nieuwe producten, nieuwe bedrijvigheid. Juist in ons deel van het land. Op die veerkracht ben ik buitengewoon trots.

Tegelijkertijd hoor ik ook uw zorgen. Uw zorgen voor uw personeel, uw bedrijf, uw toekomst. Zorgen die deels verlicht worden door de economische maatregelen en toch op u blijven drukken. Ik roep u op om vol te houden. Alleen samen krijgen we corona eronder.

Eén ding is zeker: we zijn met elkaar dag en nacht aan het werk om deze crisis het hoofd te bieden. Het gaat ons samen lukken!

 Burgemeester Theo Weterings

 
Klik hier voor de speciale pagina op onze website

Corona-noodloketten: deel jouw ervaring

We willen er voor zorgen dat jij als ondernemer optimaal geholpen wordt om door de corona-crisis heen te komen. Deel daarom jouw ervaringen met ons! 
Lees het hier >>>

Goed om te weten:

 

Nieuwe informatie NOW-regeling


Op dinsdag 31 maart is de inhoud van de NOW-regeling gepresenteerd door minister Koolmees. Wij zijn blij dat de NOW-regeling verder bekend is en dat het loket voor ondernemers snel opengaat. Voor veel bedrijven telt nu namelijk werkelijk elke dag. Wij hebben de nieuwe informatie bekeken. klik hier voor onze bevindingen.
 

 

In gesprek met je werknemers


Brabant werkt door, ook tijdens de coronacrisis. Werkgevers en werknemers hebben vragen over hoe je goed en gezond met elkaar aan de slag kunt blijven. Dit is een basis-checklist voor werkgevers en werknemers om met elkaar in gesprek te gaan over het voortzetten van werk. Aan welke punten moet je denken, wat zijn veelvoorkomende vragen en waar kun je informatie vinden? Klik hier voor de checklist.


Informatie gemeenten

Er zijn ontzettend veel maatregelen die je op evenzoveel plekken kan terugvinden. Voor de regio Midden-Brabant geldt er een aantal andere steunmaatregelen. Kijk hier per gemeente wat dat voor jou kan betekenen:
 
Voor meer informatie vanuit de regio kun je klikken op deze link.

Brabantse Impact Monitor Corona
VNO-NCW Brabant Zeeland werkt mee aan de Brabantse Impact Monitor. Dit is een initiatief van de provincie Noord-Brabant, met medewerking van de leden en partners van PACT Brabant en de regionale ontwikkelmaatschappijen in Brabant die minimaal drie keer per week verschijnt. Wilt u de monitor in uw mailbox ontvangen? Aanmelden is heel eenvoudig en kan hier.
 
 
Strategische partners VNO-NCW Brabant Zeeland
 
         

           
Reacties zijn van harte welkom | Klik hier als je nieuws hebt dat je wil delen

Secretariaat | 
Reitseplein 1 | Postbus 90154 | 5000 LG TILBURG | T 013 - 205 00 00
info@vnoncwbrabantzeeland.nl | www.vnoncwbrabantzeeland.nl | KvK 40258492
Facebook
Twitter
Instagram
Website
Email
YouTube