Copy

Regiospecial VNO-NCW Helmond/Peelregio | 2 april 2020    
Beste Gemini-ondernemer,

Op verzoek van voorzitter Adri Geerts, zend ik je de onderstaande nieuwsbrief aan de leden van VNO-NCW Helmond/Peelregio met een persoonlijk woord van voorzitter Joost Eijsbouts.
Adri maakt als Gemini-voorzitter deel uit van het bestuur van VNO-NCW Helmond/Peelregio om de belangen van de Gemini-ondernemers ook via die weg zo goed mogelijk te kunnen behartigen.

Met vriendelijke groet
Ien van de Rijdt
Bij het knallen van de champagnekurken tijdens de jaarwisseling naar 2020, konden wij met ons allen niet bedenken dat het economisch tij al zo snel in het nieuwe jaar zou kunnen kenteren. Na jaren van hoogconjunctuur waren er hier en daar al best wel een paar scheurtjes in de economie te bespeuren, maar per saldo had ondernemend Nederland toch een overwegend optimistische blik op 2020.
Zelfs de eerste berichten die tot ons kwamen over het Coronavirus dat in China een snel groeiende impact had op het openbare leven en daarmee ook op de Chinese economie, kon aanvankelijk aan dat positieve sentiment geen afbreuk doen. Wij zouden in de westerse wereld wellicht wat haperingen ondervinden in leveringen vanuit China, maar de problemen voor ons deel van de wereld zouden zich wellicht beperken tot ongemakken van tijdelijke aard. 

Hoe anders heeft zich in ras tempo wereldwijd een totaal nieuwe realiteit ontwikkeld. Een realiteit die ook hele grote uitdagingen op het bord legt bij veel ondernemers. Gelukkig krijgen we de nodige geluiden van bedrijven die met creativiteit oplossingen vinden om de beperkingen die thans gelden toch goed te doorstaan en zich staande houden.

Evengoed zijn er heel veel bedrijven die vol getroffen worden en niet beschikken over de mogelijkheden om mee te bewegen met de plotselinge veranderingen in hun wereld. Dagelijks krijgt onze vereniging tientallen vragen van ondernemers hoe om te gaan met de omstandigheden van het moment. Omstandigheden die voor ondernemers van dag tot dag wijzigen en steeds weer nieuwe vragen oproepen.

Wij als vereniging zijn ervoor om juist in deze tijden te laten zien wat we voor onze leden kunnen betekenen. We hebben in eerste instantie onze energie hoofdzakelijk gericht op het doen ontstaan van adequate steunprogramma’s voor ondernemers en dat zullen we uiteraard ook blijven doen. Dat was en is prioriteit. Maar weet dat we ook oog hebben en houden voor de menselijke kant van alle vraagstukken van onze individuele leden. We leven tenslotte in tijden waarop niemand voorbereid was en kon zijn.

Door de omstandigheden worden ons bovendien voorlopig onze ontmoetingsmomenten tijdens de geplande ledenbijeenkomsten ontnomen. Ik denk dat we dat heel graag anders zouden hebben gezien!  Wanneer we de geschiedenisboeken raadplegen, zou je haast zeggen dat sprake is van omstandigheden die juist door de bedreigende kanten ervan, ook weer dé voedingsbodem vormen voor nieuw onderscheidend ondernemerschap. Dat is wat ik van harte hoop en jullie allen toewens.

Als vereniging staan wij jullie intussen met alle kracht die we kunnen mobiliseren terzijde bij het bedwingen van de uitdagingen van huidige tijd!
 
Hartelijke groet,
Joost Eijsbouts
Voorzitter VNO-NCW Helmond/Peelregio
Klik hier voor de speciale pagina op onze website

Corona-noodloketten: deel jouw ervaring

We willen er voor zorgen dat jij als ondernemer optimaal geholpen wordt om door de corona-crisis heen te komen. Deel daarom jouw ervaringen met ons! 
Lees het hier >>>
Oproep: stel oudere iPad en laptops beschikbaar voor hulp aan verzorgingshuizen, leerlingen van primair en voortgezet onderwijs
VNO-NCW Helmond/Peelregio en VICH ondersteunen van harte de onderstaande oproep om steun te bieden aan o.a. ouderen in verzorgingshuizen die geen bezoek kunnen ontvangen, leerlingen die onderwijs op afstand moeten volgen (primair en voortgezet onderwijs), maar niet de beschikking hebben over de benodigde apparatuur of deze moeten delen met familieleden.
Klik hier voor alle informatie >>>

Nieuwe informatie NOW-regeling

Op dinsdag 31 maart is de inhoud van de NOW-regeling gepresenteerd door minister Koolmees. Wij zijn blij dat de NOW-regeling verder bekend is en dat het loket voor ondernemers snel opengaat. Voor veel bedrijven telt nu namelijk werkelijk elke dag. Wij hebben de nieuwe informatie bekeken. klik hier voor onze bevindingen.
 

In gesprek met je werknemers

Brabant werkt door, ook tijdens de coronacrisis. Werkgevers en werknemers hebben vragen over hoe je goed en gezond met elkaar aan de slag kunt blijven. Er is een basis-checklist voor werkgevers en werknemers ontwikkeld om met elkaar in gesprek te gaan over het voortzetten van werk. Aan welke punten moet je denken, wat zijn veelvoorkomende vragen en waar kun je informatie vinden? Klik hier voor de checklist.
 

Samenwerking in de regio

Om alle ondernemers in onze regio zo goed mogelijk te ondersteunen, zeker in deze crisisperiode, werken we optimaal samen met de lokale ondernemersverenigingen in Helmond (VICH), Asten-Someren (ICAS), Deurne (OD), Gemert-Bakel (BKG), Laarbeek (VIER). We nemen de ervaringen van de ondernemersverenigingen mee in onze belangenbehartiging.

Ondertussen zoeken de ondernemers elkaar op. Voorbeelden hiervan zijn coronakrant en coronaklussen. Via onderstaande links lees je hierover meer.

Informatie gemeente

Er zijn ontzettend veel maatregelen die je op evenzoveel plekken kunt terugvinden. Voor de regio Helmond/Peelregio geldt er een aantal andere steunmaatregelen. Kijk hier per gemeente wat dat voor jou kan betekenen:
Heb je alsnog een vraag waarop je het antwoord niet kan vinden? In dat geval, juist in dat geval, staan de mensen van VNO-NCW Brabant Zeeland voor je klaar. Neem dus contact op met ons bureau om je vraag te stellen. En zelfs als ze het antwoord niet direct paraat hebben, kunnen ze je altijd de juiste richting wijzen om het alsnog te vinden.

 

Strategische partners VNO-NCW Brabant Zeeland
 
         

           
Reacties zijn van harte welkom | Klik hier als je nieuws hebt dat je wil delen

Secretariaat | 
Reitseplein 1 | Postbus 90154 | 5000 LG TILBURG | T 013 - 205 00 00
info@vnoncwbrabantzeeland.nl | www.vnoncwbrabantzeeland.nl | KvK 40258492
Facebook
Twitter
Instagram
Website
Email
YouTube
Disclaimer | Deze mail wordt verstuurd vanuit info@vnoncwbrabantzeeland.nl
afmelden van mailinglijst of wijzig je gegevens