Copy
View this email in your browser

MONTSERRAT I EL GRAN VOLUM DE RESIDUS DE LA SEGONA PART DE L'ETAPA PROTAGONITZEN EL CINQUÈ DIA DE L'ULTRA CLEAN MARATHON

  • L'etapa ha estat marcada per la gran diferència de volum de residus trobats entre el tram de muntanya i els quilòmetres del voltant on s'han recollit 326 kg
  • L'Ultra Clean Marathon és un repte de 295 km corrent, en set etapes que se celebra del 13 al 19 de maig i que conjuga esport i conservació de la natura. 
  • Les diferents etapes, de distància marató cada una, transcorren per zones d'alt valor paisatgístic i natural de Catalunya 
  • Demà l'Ultra Clean Marathon celebra la sisena etapa entre el Delta de l'Ebre i l'Ametlla de Mar

L'Ultra Clean Marathon (UCM) amb els corredors Albert Bosh i Nicole Ribera al capdavant ha celebrat aquest matí la cinquena etapa de 42 km que s'ha desenvolupat a la muntanya de Montserrat i el seu entorn passant Collbató, Esparreguera i el Bruc. A quarts de set del matí l'etapa ha començat al Punt d'informació de Can Maçana on els ambaixadors de l'Ultra Clean Marathon, acompanyats per un altre corredor que s'hi ha volgut sumar a la comitiva han enfilat pel GR que travessa Montserrat fins arribar a la plaça del Monestir passats pocs minuts de les nou del matí. Allí, alguns dels nens que formen part de l'Escolania de Montserrat han rebut als corredors, han atès a les explicacions sobre residus dels tècnics de la Xarxa de Custòdia del Territori i de l'Agència de Residus de Catalunya i han acompanyat als corredors fins al trencall de la Santa Cova. En aquesta parada, Bosch i Ribera han destacat la netedat que s'han trobat al llarg d'aquesta primera etapa de recorregut i, de fet, no han hagut d'emprar les bosses de recollida que porten. 

Al sortir del tram de muntanya, el panorama ha canviat i el volum de residus s'ha multiplicat i al llarg del recorregut -prop de carreteres i passant per polígons industrials- s'han recollit 326 kg de residus, i objectes d'allò més voluminosos com un dipòsit de plàstic de grans dimensions, un para-xoc de vehicle o un pneumàtic, entre molts d'altres. De fet, aquesta etapa, ha estat la segona en quilos de residus recollits (la primera va la segona etapa entre Ripoll i Vic on se'n van recollir 409,82 kg). 

Pel que fa a la tipologia de residus, dels 325 kg totals, 190 han estat d'envasos lleugers, 13,7 kg de vidre i 123,3 d'altres tipologies. Els premis als residu més perillós ha estat per les puntes de cigarretes que, a més de contaminants també poden ser focus d'incendis; el del residu més comú ha estat pels paquets monodosis de productes per esportistes (barretes, gels, etc.) que, al llarg de totes les etapes de l'Ultra Clean Marathon, s'han anat trobat; i per últim, el residu més curiós ha estat per un bombo d'una rentadora de plàstic.

El darrer tram de l'etapa Albert Bosch i Nicole Ribera han estat acompanyats per nombrosos participants d'equips d'empreses com Buff (patrocinador de l'etapa), Grup Carles, Localization Lab o Invergroup. 

Al igual que ahir, la calor al darrer tram de l'etapa també ha estat protagonista, així com els quilòmetres acumulats (més de 200 km) que ja s'acumulen a les cames dels ambaixadors.

L'etapa ha transcorregut per l'espai singular de la Muntanya de Montserrat i els seus voltants. En aquest indret emblemàtic, la Fundació Catalunya - La Pedrera participa en un projecte LIFE per prevenir els incendis, millorar la biodiversitat mitjançant la gestió silvo-pastoral i millorar la connectivitat de les àrees de la Xarxa Natura 2000. L'etapa s'ha dedicat a la ramaderia extensiva i a la prevenció d'incendis i ha acabat al monument del Timbaler del Bruc on s'ha alliberat un exemplar d'aligot recuperat molt dèbil l'any passat i que ha passat cinc mesos al Centre de Fauna de Torreferrussa.

Etapa 6: Delta de l'Ebre
Demà els ambaixadors de l'Ultra Clean Marathon, Albert Bosch i Nicole Ribera, sortiran a les 6.30 hores de Món Natura Delta i la previsió és arribar al port de l'Ametlla de Mar a les 13.30 hores, després de passar per Finca Riet Vell, Els Muntells, Sant Jaume d'Enveja, Deltebre, l'Ampolla i Cap Roig. Podeu consultar la convocatòria de demà a aquí
 
El recorregut exacte de les etapes de l'Ultra Clean Marathon es pot consultar aquí

L'etapa d'avui ha comptat amb el patrocini de Buff i la col·laboració de l'Ajuntament del Bruc, Brita, Denso, Tèxtil Santanderina, Fundació Catalunya - La Pedrera i Creu Roja de Monistrol de Montserrat. 

L'Ultra Clean Marathon està organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori, la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya i la Generalitat de Catalunya mitjançant l’Agència de Residus de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat i compta amb el patrocini de l'Obra Social La Caixa, Urbaser, Driving Events, Nissan 100% Elèctric i la col·laboració de Club EMAS.

Més informació: 
Servei de premsa Ultra Clean Marathon
Gemma Moncho - T. 621 20 16 40
comunicacio@ultracleanmarathon.cat

Descarrega materials de premsa (dossier, fotos, vídeos, etc.) 

Més informació i gestió d'entrevistes
Descarrega materials de premsa (dossier, fotos, etc.)
Copyright © 2018 Ultra Clean Marathon, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp