Copy
Si no pots veure aquest missatge correctament, si us plau fes clic aquí.

Butlletí de maig del Servei LGTBI+

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia, terme que es refereix a les agressions, violències i/o discriminacions contra les persones per raó de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere. La data recorda l'efemèride de 1990 en què l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals.

📢Estigueu ben atentes! Ben aviat rebreu informació d'una jornada que estem preparant des del
Servei LGTBI+ de l'Ajuntament de Terrassaper commemorar el dia 17 de maig, dia contra l'LGTBI-fòbia!

Més informació >>

Què fem al Servei LGTBI+?

El curtmetratge de docuficció "Se receta silencio" produit per l'Ajuntament de Terrassa, ha estat doblement premiat al Festival Cinhomo, la Mostra de Cinema i Diversitat Sexual de Castella i Lleó. S'ha endut el premi del Jurat Sènior al Millor curtmetratge documental i també una menció especial del Jurat Jove en l'apartat de Drets Humans i Diversitat Sexual. Més informació >>
El curtmetratge s'està distribuïnt durant el 2022 en festivals de cinema LGTBI+ i de caire social, tant a nivell europeu com llatinoamericà, i ja ha estat seleccionat i premiat en els següents festivals de cinema:
🌈 Més informació d'interès!
El projecte "La Bandada" ofereix colònies per a joves amb expressions i identitats de gènere i sexualitats diverses. Les inscripcions ja estan obertes i tens temps fins al 6 de maig de 2022 !!! 
Si tens dubtes alhora de fer la inscripció, ens pots preguntar al Servei d'Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere - SAI DASIG >>
"En Femme", el documental sobre el cross-dressing i el fet trans, ja està disponible online! "EnFemme, un petit refugi per a l’anonimat a la metròpolis de Barcelona, obre la porta al Secret: 'M’agrada vestir de dona'. A poc a poc descobrirà la fluïdesa del gènere en un món vertiginós que exigeix constantment posicionar-nos."
Veure'l ara >>

Et suggerim ✅

Podem canviar l'expressió "Ves a prendre pel cul!" per altres com "Ves a regar / Ves a pastar fang / Ves a la merda!

No s'hauria de criminalitzar una pràctica sexual molt habitual i font de molts plaers, sigui quin sigui el desig sexual de qui la practiqui.


Més suggeriments >>

Et recomanem... 👌🏽

Per recordar que l'1 de maig, és el Dia Internacional del Treball, us recomanem "Pride", una comèdia britànica de 2014 dirigida per Matthew Warchus.
La pel·lícula se centra en un grup d'activistes lesbianes i gais que el 1984 decideixen posar-se a recol·lectar diners per tal de donar suport als miners en vaga. 

El guió del film, de Stephen Beresford, està basat en fets reals

Sabies que... 

Avui, 2 de maig, es commemora el Dia Internacional contra l'assetjament escolar. El bullying s'expressa en diversos àmbits com en espais d'educació formal, informal i no-formal així com en l'espai virtual i les xarxes socials. Aquest fet ens ha d'interpel·lar a tota la societat i és responsabilitat de tothom posar-hi eines per disminuir les situacions de violència.
Més informació >>
Recursos LGTBI+
El Servei LGTBI+ ha realitzat un recull de recursos LGTBI+, recopilant diversos materials que poden ser d'utilitat. En aquest apartat web podreu trobar informació, articles, materials i enllaços sobre temàtica LGTBI+.
Gèneres Terrassa
Website
Email
Copyright © 2023 Ajuntament de Terrassa,