Copy

Bezoek één van de Techlabs in Amsterdam (groep 6 t/m 8)


Geef je les aan groep 6, 7 of 8 van de basisschool? Of ken je mensen in je netwerk die lesgeven aan deze groep leerlingen? Stuur dan door zodat deze gratis kennismakingslessen zo veel mogelijk bekendheid krijgen.

Waarom deelnemen?
Geef jouw leerlingen de kans om techniek te ervaren in een speciaal ingerichte omgeving waar onderwijs en bedrijfsleven samenkomen. Leerlingen ontdekken in één of meerdere dagdelen hoe uitdagend de wereld van techniek is. Met onderzoekende en ontwerpende opdrachten ervaren kinderen wat je met techniek kunt doen.

Het kan een eerste kennismaking zijn met technische beroepen en hoe deze vakmensen bijdragen om van Amsterdam een duurzame stad te maken. Een stad waar het ook in de toekomst fijn wonen is.
Boodschap van burgemeester Femke Halsema
Om dat te bereiken zijn veel technisch geschoolde mensen nodig. In de TechLabs ontdekken kinderen of daar misschien hun talent of interesse ligt. Dat de stad grote behoefte heeft aan deze leerlingen  vertelt burgemeester Femke Halsema in deze video.

Graag tot snel!

Met hartelijke groet,
Het programmateam TechCampus Amsterdam
 Al onze programma's voor  het basisonderwijs op een rij: 
 • De programma’s vinden plaats in een Techlab van één van de vier technische VMBO scholen in Amsterdam en zijn gratis (m.u.v. vervoer naar het Techlab).
   
 • Voorbij komen onderwerpen als: duurzaam wonen, recycling en alternatieve vormen van energie.
   
 • De Techlabs zijn onderdeel van de TechCampus Amsterdam en hebben elk een eigen programma ontwikkeld dat aansluit bij het overkoepelende thema: de stad van de toekomst! 
Bekijk hier de flyer voor Basisonderwijs
Noord: Bredero Beroepscollege – Meeuwenlaan 132
 • Tiny House Project
  Wat is duurzaam wonen? Hoe groot is je ecologische voetafdruk? De leerlingen ontwerpen in deze lessenserie een duurzaam tiny house en ontdekken zo de milieuvriendelijke voordelen.
 • GO-IT
  In dit project wordt technologie toepast om een probleem in de eigen buurt van leerlingen op te lossen. Het probleem is gebaseerd op de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN.
Meer info & boeken
Oost: Montessori Lyceum Oostpoort – Polderweg 3
 • Duurzaam feesten
  Feest vieren is leuk en belangrijk. Maar hoe ga je om met al het afval dat na afloop achterblijft? Leerlingen kijken naar hun eigen weggooigedrag en organiseren zelf een duurzaam feest.
 • Duurzaam wonen
  In deze lessenserie onderzoeken leerlingen waar elektriciteit allemaal voor wordt gebruikt. Nadat ze de basisprincipes van elektriciteit hebben leren kennen, kijken ze naar mogelijkheden voor de toekomst.
Meer info & boeken
Zuidoost: OSB Amsterdam – Gulden Kruis 5
 • Recyclen
  De leerlingen ontdekken o.a. hoe van ‘afvalmateriaal’ nieuwe producten kunnen worden gemaakt en hoe je zo een nieuwe duurzame stad bouwt.
 • Duurzame kleding
  Jaarlijks verdwijnen er tonnen kleding in de shredder, ongedragen. In deze lessenserie gaan de leerlingen ontwerpen. Met duurzame gerecyclede materialen maken ze een fraai kledingstuk.
Meer info & boeken
West: Mundus College – Burgemeester Hogguerstraat 2
 • Natuur: mix van techniek & kunst
  Hoe kan een kikker springen? Ooit een rups zien lopen? Leerlingen doen onderzoek naar beweging in de natuur. Daarna ontwerpen en maken ze met deze principes een eigen bewegend object.
Meer info & boeken
 Interessant aanbod van onze partners 
Amsterdam Light Festival: leuke programma's groep 6 t/m 8
Het Amsterdam Light Festival is inmiddels een begrip in Amsterdam. Ieder jaar in december en januari zijn in de stad diverse licht kunstwerken te bewonderen.

Ook de leerlingen van groep 6, 7 en 8 kunnen meedoen. In verschillende workshops leren ze meer over creativiteit, techniek en licht als kunstvorm, waarna zij - o.l.v. een (inter)nationale kunstenaar - een bijdrage mogen leveren aan een kunstwerk voor de aankomende editie. Komende editie zetten we ‘de brug’ en het behoud van onze stad in de spotlight. Leerlingen maken een brug van licht en leren over de techniek van het bruggenbouwen.
Bekijk hier het educatieve aanbod & komende projecten


Blijf op de hoogte

Wil je de programma's van TechCampus en/of de ontwikkelingen rondom De TechSchool niet missen:
Vind je deze nieuwsbrief interessant? Stuur hem door! Vind je deze nieuwsbrief interessant? Stuur hem door!
Volg TechCampus op LinkedIn Volg TechCampus op LinkedIn
Bekijk onze website Bekijk onze website
Mail ons Mail ons
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld en/of omdat deze nieuwsbrief naar u is doorgestuurd. 

Contact:
TechCampus Amsterdam
Jan van Galenstraat 31
Amsterdam, Noord Holland 1051 KM
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TechCampus Amsterdam · Jan van Galenstraat 31 · Amsterdam, Noord Holland 1051 KM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp