Copy
View this email in your browser

Cau la demanda de transport públic i s'ajusta l'oferta 

Des del passat 13 de març, s’han pres mesures de seguretat relatives al transport públic per frenar el contagi del Covid-19. Després de tres setmanes, l’ocupació de la xarxa de l’àrea de Barcelona ha disminuït un 90% de mitjana, el que ha permès ajustar el servei i aprovar la seva gratuïtat entre el 2 i el 9 d'abril perquè se'n beneficiïn els serveis essencials.

Consulta totes les mesures i comunicats dels darrers dies.
Comunicats

1. Seguretat del personal del transport

  • La majoria de punts d’atenció presencial de l’àrea de Barcelona es troben sense servei. Només resten obertes algunes finestretes amb separació física. Si has de fer algun tràmit inajornable, consulta-les.
  • Els conductors d’autobús minimitzen el contacte amb el passatge: no venen bitllets ni obren la porta davantera.

2. Seguretat del passatge

Respectar el confinament i reduir el risc de contagis és una responsabilitat col·lectiva. Ajorna tots els desplaçaments que no siguin justificats. T’oferim alguns consells vinculats al transport públic:
  • Evita els desplaçaments, si no són per motius inajornables.
  • Evita hores puntes i matingues la distància de més de metre i mig.
  • Renta’t bé les mans, abans i després d’accedir al transport.
  • Compra els títols a les màquines d’autovenda i paga amb targeta.

L’ATM establirà els mecanismes per compensar els títols que no s’hagin pogut utilitzar durant els dies que duri aquesta situació excepcional


Quan s’estableixin els mecanismes adients, passat el període d’emergència, s’informarà de què han de fer les persones usuàries per rebre la corresponent compensació. Els títols en qüestió s’han de guardar per tal de poder reclamar la compensació pertinent.
Més informació
Twitter
Facebook
LinkedIn
Instagram
Website
Recorda que pots actualitzar les teves preferències donar-te de baixa del butlletí.
Autoritat del Transport Metropolità – C/ de Muntaner 315-321, Barcelona, 08021
 
En compliment del Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d’abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE; l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) com a Responsable del Tractament l’informa que la dada «adreça de correu electrònic», de caràcter personal, serà tractada per gestionar el correu electrònic i atendre la seva petició, legitimats pel consentiment que vostè ens presta al posar-se en contacte amb nosaltres. Les seves dades no seran cedides a tercers, tret que es determini per llei. 
 
En el cas que ho desitgi, vostè podrà exercitar els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, de limitació del tractament, de portabilitat de les dades, així com retirar el seu consentiment adreçant-se per escrit a l’Autoritat del Transport Metropolità amb domicili al carrer Muntaner, 315-321, 08021 Barcelona o bé al correu electrònic: atm@atm.cat, i indicant “Ref. Dades-ATM”.